İki alternatif

14-28 Mayıs seçimlerinde umduğunu bulamayan CHP, İYİ Parti desteğini kaybedince devreye Ekrem İmamoğlu girdi. 
CHP’yi kurultayda bir çırpıda ele geçiren ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu koltuğundan eden İmamoğlu, şimdi de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e operasyon çekmeye başladı. 
Kısaca hatırlatalım: 
Akşener İBB İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ı istifa ettirmişti. Sonrasında ise, meclis üyeleri Özkan’ı Akşener’e rağmen yeniden aynı göreve seçmişti. 
Bunun nasıl mümkün olduğunu merak ediyorsanız; cevap çok basit, çünkü Ekrem İmamoğlu meclis üyeleri üzerinden Akşener’e gol atmış oldu. 
Tabi bunların hepsi varsayımdan ibaretken, İYİ Parti Genel Merkez Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete Koca’nın sosyal medyadan yaptığı paylaşım, her şeyi su yüzüne çıkarttı. 
İmamoğlu'nun İBB Meclis üyeleri üzerinden operasyon çektiğini belirten Mete Koca,  "Operasyonun büyüğü 31 Mart'ta olacak Sayın Eş Başkan. Seni başkan seçtirtmeyeceğiz" notunu paylaşınca, her şey bir anda orta yere döküldü. 
Bana sorarsanız, Akşener’in yapması gereken şey çok basit. 
Milletle inatlaşmaktan vazgeçip, Cumhur İttifakı safına katılarak bu zillet çukurundan kurtulması gerekiyor. 
Demedi demeyin, Ekrem İmamoğlu yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihine kadar hem de her gün uğraşır İYİ Parti ile. Elinden geleni de ardına koymaz. 
Bu yüzden Akşener’in önünde iki alternatif var, ya CHP’ye teslim olacak ya da doğru yolu bularak bulunması gereken safta yer alacak.