ÖZEL HABER Haber Girişi : 20 Haziran 2023 13:24

İKİNCİ EL  EL YAKIYOR!

İKİNCİ EL  EL YAKIYOR!
İkinci el ev ve elektronik eşya fiyatları da zirvelere doğru tırmanmaya başladı.  

İkinci el otomobil piyasası gibi, ikinci el ev eşyası fiyatları da zirve yapmaya başladı. Kullanılmış ev ve elektronik eşyaların satışının yapıldığı işyerlerine her gün müşteri akını olurken, internet üzerinden satış yapılan platformlar da en parlak dönemlerini yaşamaya başladı. İkinci el ev eşyası satmak isteyenlerin adeta can simidi haline dönüşen internet uygulamaları, hem satana, hem de alana kazandırmaya başladı. İkinci el eşya alım satımı yapan işletmeciler, internet uygulamalarını adeta göz hapsinde tutarken, bu uygulamalar üzerinden alınan eşyalar ise, bu kez vitrinlerde görücüye çıkartılıyor. Eşyalarını internet üzerinden satan çoğu vatandaş, sattığı eşyaya ikinci el satış mağazalarında yeniden rastlarken, fiyatlar arasındaki fark ise dudakları uçuklatıyor. 

İNTERNETTE SATTI SOKAKTA RASTLADI 
Söz konusu alım-satım işlemlerinden sosyal medyaya düşenler de var. Emir Kılıçhan isimli bir sosyal medya kullanıcısı, internet üzerinden satışını yaptığı oturma grubuna, bir hafta sonra Gülahmet Caddesi’nde rastladığını dile getirerek, “Ben oturma grubunu mobil bir uygulama üzerinden 2 bin 500 liraya satmıştım. Sattığım bu grubu birkaç gün sonra Gülahmet’teki ikinci el eşya satan işyerinin önünde gördüm ve fiyatını sordum. Benim 2 bin 500 liraya sattığım oturma grubu için benden 5 bin lira talep edildi” yorumunu paylaştı. 

UCUZA ALIP PAHALI SATIYORLAR 
Kılıçhan, internet üzerinden ikinci el eşya satışı yapmak isteyenlere ise, fiyatları düşük tutmamaları çağrısında bulunarak, “İnternetten satılan eşyaların fiyatlarını düşürmek için ellerinden geleni yapıyor, öldürüp satın aldıkları eşyaları çok daha yüksek fiyatlarla yeniden satıyorlar” diye konuştular.
İkinci el eşya satıcıları ise, satın aldıkları eşyaları onardıklarının altını çizerek, “Sonuçta biz bu eşyaları alıyoruz ama bir sürü de masraf ediyoruz. Zaten sıfır eşya satın almak neredeyse imkansız. Biz de vatandaşlara bir süre daha kullanabilecekleri eşyalar temin ediyoruz” dediler.