ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Eylül 2022 12:41

İkinci el eşya yok satıyor

İkinci el eşya yok satıyor
Üniversitelerde kayıt dönemi ve yurt başvuru süreçleri devam ederken, ikinci el eşya piyasasında ise adeta patlama yaşandı.

Üniversitelerde kayıt dönemi ve yurt başvuru süreçleri devam ederken, ikinci el eşya piyasasında ise adeta patlama yaşandı. Erzurum’da ikinci el eşyaların satışa sunulduğu Mahallebaşı, Tahtacılar ve Gülahmet gibi semtlere öğrenci akını başladı. Barınma ihtiyaçlarını gidermek için kiraladıkları ev ve dairelere ikinci el eşya satın alabilmek için birbirleriyle yarışa giren öğrenciler, uçuşa geçen fiyatlar yüzünden şaşkına döndü. İkinci el eşya fiyatlarının neredeyse sıfır eşya fiyatlarıyla yarıştığını gören öğrenciler, en ucuz eşyayı bulabilmek için kapı kapı dolaşırken, satıcılar ise, fiyat artışının hayatın her alanına yansıdığını ifade ettiler. Özellikle ikinci el beyaz eşyaların çok pahalı olduğunu dile getiren öğrenciler, bir yandan da şanslarını mobil alışveriş uygulamalarından denemeye başladı.

 

MOBİL UYGULAMALAR REVAÇTA

İnternet üzerinden alışverişe imkan sağlayan mobil uygulamalarda ikinci el eşyalara doğrudan sahipleri üzerinden ulaşılırken, bu yöntem alıcıları da ekonomik olarak rahatlatmaya başladı. Öğrenciler, “İkinci el eşyaların satışa sunulduğu işyerlerinde fiyatlar çok yüksek. Bu yüzden mobil uygulamalarda fırsat ürünlerini kovalıyoruz” diyerek, “Eşya alabilmek için mobil uygulamaları sürekli takip etmek zorundayız. Bu platformda insanlar kullanmadıkları eşyaları ilana çıkartıyor ve satıyor. Bu ilanları bizim gibi ikinci el eşya piyasasında faaliyet gösteren işyeri sahipleri de takip ediyor. Onlar da satın alıyor, üzerine kâr koyup, bizlere satıyorlar” diye konuştular.

 

BİZİM DE MASRAFIMIZ ARTTI

Satıcılar ise, son iki haftadır ikinci el eşyalara olan talepte patlama yaşandığını söyleyerek, “Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala taleplerde de artış olmaya başladı. Daha çok öğrencilerden talep oluyor, beyaz eşya ihtiyacı hat safhada. Maliyetler arttığı için fiyatların artması da doğal. Çünkü bu eşyaları sonuçta bulundukları yerlerden nakliyeyle getiriyoruz, giderlerimiz artıyor, personel çalıştırıyoruz masraflarımız artıyor. İkinci eldeki bu fiyat artışına kimsenin şaşırmaması lazım” dediler.