İKİNCİ YARIYA BAKIŞ

 

Erzurumspor FK’lı futbolcular, ligdeki tüm kulüplerde olduğu gibi izne ayrıldı. Pazartesi günü zaten yılbaşı tatili, kulüpten edinebildiğim bilgiler kadarıyla Çarşamba günü takımın tesislerde toplanması bekleniyor. Takımımızın ilk maçı 13 Ocak’ta, bu yüzden bir sonraki hafta başında Bandırmaspor maçının hazırlıklarına başlayacak olan futbolcularımızı sıkı bi sancılı bir dönem bekliyor. 
Hepimiz biliyoruz ki, ikinci yarı ilk yarı gibi olmayacak. Takımlar kendilerini yenileyecek, transferler yapacak ve ikinci yarı karşılaşmaları çok daha zor olacak. Çünkü ikinci yarıda hem küme düşmeme mücadelesi, hem play-of mücadelesi hemde şampiyonluk mücadelesi bir arada verilecek. 
Bu yüzden takımların ikinci yarıya başladıkları puan kadar, ikinci yarıda ortaya koyacakları futbolda büyük önem taşıyor. 
Erzurumspor’umuzun durumu ortada; mevcut kadroyla ilkyarıda fena bir mücadele vermedik, ama gelin görün ki, futbol skor ve puan oyunu. Kazanan taraf olamadıktan sonra nasıl bir mücadele verdiğinizin önemi kalmıyor. İlkyarıyı bu şekilde kapatmış olsak bile ikinci yarıda bu mücadele yeterli gelmeyebilir, hatta gelmeyebilirden öte gelmeyecektir. Buda doğal olarak, takıma yeni takviyelerin yapılmasını çok gerekli bir hale getiriyor. Yönetimin umuyorum bu konuda bir planı vardır, sonuçta önümüzdeki günlerde ara transfer dönemi başlayacak ve Şubat ayına kadar sürecek. Ara transfer dönemlerinde öyle kaliteli topçular pek bulunamasa da, işimizi görecek nitelikte futbolcuları pekala kadromuza dahil edebiliriz. Tabi bunun içinde paraya ihtilacımız var. Herkes gibi bizde merakla bekliyoruz, bakalım ne olacak?