Yerel Haber Girişi : 21 Mart 2022 12:36

İktidar partisi suskunluğunu bozdu:  SÖYLENTİLER ŞEHİR EFSANESİ! 

İktidar partisi suskunluğunu bozdu:   SÖYLENTİLER ŞEHİR EFSANESİ! 

Erzurum’daki ‘özel hastane’ bilmecesiyle ilgili olarak Gazeteniz YENİGÜN’ün açtığı dosya haber, kamuoyunda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Erzurum’a yeni özel hastaneler yapılmasına bazı kesimlerin siyasi güç kullanarak engel oldukları yönündeki iddiaları gündeme taşıyan ve son olarak “SİYASET SUS-PUS!” başlığıyla manşetten gören YENİGÜN’e ilk açıklama AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’den geldi. İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum’a yeni özel hastaneler kazandırılmasına siyasetin engel olduğu yönündeki iddiaların birer şehir efsanesinden ibaret olduğunu belirterek, “Bu söylentilerin aslı astarı yoktur, olamaz!” ifadesini kullandı. 

 

MEHMET EMİN ÖZ: ŞEHİR EFSANESİ 

Erzurum’da özel hastane yatırımı yapmaya yönelik birkaç girişimde bulunulduğunu ve ilgili yatırımcıların buna dönük bir takım araştırmalar yaptığının altını çizen Başkan Mehmet Emin Öz, “Bir-iki yatırımcı Erzurum’da araştırma yaptı, bir takım girişimlerde bulundu. Ancak gelinen noktada muhtemelen Erzurum’u fizibıl bulmamış olabilirler. Yoksa Erzurum’da özel hastane açmanın ne önünde ne yasal ne de siyaseten hiçbir engel yoktur. Varsa eğer bu yönde talipli olan, yatırım yapmak isteyen biz her türlü yanında oluruz, yardım ederiz ve gerekeni yaparız. Yeter ki Erzurum’a sağlık yatırımı yapsınlar, bundan bilakis memnuniyet duyarız, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu da ziyadesiyle yerine getiririz” diye konuştu. 

 

BİR AÇIKLAMA DA AYDEMİR’DEN 

Öte yandan YENİGÜN’ün haberiyle ilgili olarak bir başka açıklama ise, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’den geldi. Milletvekili Aydemir, rekabetin sadece sağlık hizmetlerinde değil, tüm sektörler için gerekli olduğuna vurgu yaparak, “Erzurum’da ikinci, üçüncü ya da dördüncü özel hastane neden olmasın? Bunu kim istemez, hepimiz bundan mutluluk duyarız” diye konuştu. 

 

“NE GEREKİYORSA YAPARIZ”

Aynı zamanda Erzurum’da yıllar önce açılmış ilk özel hastanenin kurucularından olan ve sektörü de yakından tanıyan Aydemir, Aydemir, “Şehir hastanelerimiz var, özel hastanelerimiz de mutlaka olsun ve rekabet ön plana çıksın. İsteyen şehir hastanesine gitsin, isteyen dilediği özel hastaneye gitsin. Bunun engellenmesi söz konusu olamaz! Yatırımcılar gelsin, yeter ki Erzurum’a özel hastane yatırımı yapsın, biz elimizden ne geliyorsa yaparız, yapmaya da hazırız” şeklinde konuştu.