İlk kabine toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı kabinesi yoğun bir gündemle bugün toplanacakmış. İsrail-İran gerilimi başta olmak üzere birçok konunun ele alınacağı Bakanlar Kurulu toplantısında, ekonomiyi konu alan Orta Vadeli Program hakkında da değerlendirmeler yapılacak, alınması lüzum görülen ilave ekonomik tedbirler de konuşulacakmış. 
Seçim sonuçlarını da göz önünde bulunduracağını düşündüğüm Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, özellikle ekonomi alanında yapılması gerekli olan hamlelere ilişkin ipuçları vereceğini düşünüyorum ben. 
Çünkü seçimlerin sonuçlarına etki eden faktörlerden birisi de, kuşkusuz ekonomi olmuştu. Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, emeklilerin durumu ve daha birçok kalemde sıralanabilecek bu ekonomik faktörlerin nasıl ele alınacağını, nasıl bir yo haritası oluşturulacağını açıkçası ben çok merak ediyorum. 
Ama ümit ediyorum ki, yeni zamlarla tanışmak durumunda kalmayalım. Aksi halde zaten seçimlerde ortaya bir tepki koymuş olan seçmenle bir nevi inatlaşma yaşanmış olur ki, bu da böyle bir ortamda hükümetin işine hiç gelmeyecektir. 
Biliyorsunuz, seçim döneminde başta CHP olmak üzere bütün muhalif partiler, eleştirilerini hep ekonomi üzerinden yaptı. Dolayısıyla önümüzdeki dönemlerde atılacak olan adımların bu eleştirileri ortadan bütünüyle kaldırmak amacını taşıması gerekiyor. Bekleyip bakanlar kurulunda bugün nasıl bir gündemin şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz.