ÖZEL HABER Haber Girişi : 30 Ağustos 2023 08:58

İŞGALE ZABITA NEŞTERİ

İŞGALE ZABITA NEŞTERİ

Gazeteniz YENİGÜN’ün kaldırım işgali uyarısına Büyükşehir Belediyesi kayıtsız kalmadı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, dün başta Mumcu Caddesi olmak üzere şehir merkezindeki kaldırımları işgal eden esnafa şok baskınlar gerçekleştirdi. Yaya kaldırımlarını adeta açık hava lokantasına dönüştüren esnaf başta olmak üzere dubalarla işyeri önlerine araç park edilmesini engelleyen işletmelere tutanak düzenleyen Büyükşehir zabıtası, gerçekleştirdiği denetimle vatandaşları da memnun etti. Kaldırım işgali yapan esnafı için ihlal ettikleri kurallar yüzünden tutanak düzenleyen ekipler, benzer girişimlerde yeniden bulunulması halinde hem para cezası uygulanacağı, hem de kaldırım üzerinde kullanılan tüm malzemelere el konulacağı ihtarında bulundu. 

VATANDAŞ MEMNUN OLDU 
Büyükşehir Belediyesi’nin sergilediği bu hassasiyete teşekkür eden vatandaşlar ise, “Birilerinin bu kural tanımaz esnafa haddini bildirmesi gerekiyordu. Yayaların hakkı olan kaldırımları bile babalarının tapulu mülkü gibi işyerine çeviren hiç kimseye göz açtırılmasın! Büyükşehir Belediyesi zabıtasına da, yaptıkları bu çalışma için teşekkür ediyoruz. Keşke bu çalışmalar periyodik aralıklarla yapılsa ve kaldırım işgal geleneği bu şehirde artık son bulsa” dediler. 

İŞGAL ANINDA SON BULDU 
Öte yandan Zabıta ekiplerinin tutanakla ihtar ettiği esnafın kaldırımların üzerine koydukları masaları ve sandalyeleri anında kaldırdıkları görülürken, Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, bu tür konuların mutlaka ihbar edilmesi çağrısında bulunuldu. Zabıta ekipleri, esnafın kaldırımları işgal etmek gibi bir haklarının bulunmadığına dikkati çekerek, “Bu ve buna benzer durumların mutlaka Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerine bildirilmesi en büyük arzumuzdur. Biz gerekeni anında yaparız” dediler.