ÖZEL HABER Haber Girişi : 02 Haziran 2022 09:17

İşin ustaları İŞKUR’la yetişiyor 

İşin ustaları İŞKUR’la yetişiyor 
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Erzurum’da açtığı mesleki eğitim kurslarıyla nitelikli işgücü oluşturmaya devam ediyor.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Erzurum’da açtığı mesleki eğitim kurslarıyla nitelikli işgücü oluşturmaya devam ediyor. Son olarak Erzurum’da kuyumculuk sektörüne kalifiye eleman kazandırma noktasında önemli bir eğitim programını tamamlayan Erzurum İŞKUR Müdürlüğü, hem iş arayanlara kucak açıyor, hem de piyasanın nitelikli işgücü ihtiyacına cevap veriyor. Hemen her alanda açılan meslek kurslarıyla iş arayanlara dolu dolu teorik ve pratik eğitim imkânları sunan Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kurs programına dahil ettiği kursiyerlere çeşitli miktarlarda ödemeler de yapıyor. Şu ana kadar açılan çok sayıda kursla sayısız gence iş niteliği kazandıran ve istihdam edilmelerini sağlayan Erzurum İŞKUR Müdürlüğü, performansıyla göz doldururken, iş arayan gençler ise, söz konusu kursların çeşitliliğinin arttırılmasını bekliyor. 

KADINLARA KUYUMCULUK EĞİTİMİ 
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Erzurum’da son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir çalışmaya imzasını attı. Olgunlaşma Enstitüsü’nde verilen uygulamalı eğitimlerle usta birer altın ve takı imalatçısına dönüştürülen onlarca genç kız ve ev hanımı, aldıkları belgelerle artık kuyumcularda istihdam bile edilebilecek. 4 ay boyunca uygulamalı eğitim verilen, altın ve gümüş madeninden sayısız takı üreten kursiyerler, başarılı geçen eğitim döneminin ardından belge almaya da hak kazandı. Kurs mezuniyet sertifikalarını alarak kuyumculuk eğitim programından mezun olan bayanlar, aldıkları mesleki eğitim sayesinde hem istihdam fırsatı bulacak, hem de aile bütçelerine katkı sağlayacak. 

YENİ KURS PLANLAMALARI YOLDA 
Öte yandan Erzurum’da iş arayan gençlerin her fırsatta imdadına yetişen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün yeni kurs planlamaları içerisinde olduğu öğrenilirken, istihdam garantili kurslarla da, piyasanın işgücü talebine cevap vereceği kaydedildi. 
Bu arada iş arayan gençlerin beklentisi ise, meslek kurslarının sayısında artışa gidilmesi ve çeşitlilik sağlanması yönünde…