İşler İYİ gitmiyor…

 

İYİ Parti’deki istifalar benim olduğu gibi, herkesin dikkatini çekmiştir. Yaşanan bu süreç doğal akışında değerlendirilecek bir süreç değil, bu görüşe ben de katılıyorum. Hatta ve hatta sözü daha da ileriye götürerek diyorum ki, bu bir operasyon bile olabilir. Çünkü yaşananlara bakınca herkes gibi benim de aklıma bu ihtimal geliyor. 
Öncelikle şunu söylemek isterim ki, İYİ Parti’nin karşı karşıya kaldığı bu durum, beni zerre ırgalamıyor, alakadar da etmiyor. Çünkü bu duruma neden gelindiğini çok iyi biliyorum. 
Bir kere bu kadroyu tanıyorum, bu partinin yola çıkış felsefesini, hedefini ve çalışma sistematiğini de biliyorum. Mecliste grubu ve de 30 küsur milletvekili bulunan bir partideki bu çözülmeyi de, anlayabiliyorum. Çünkü İYİ Parti, milliyetçi ve muhafazakâr seçmeni temsil etme iddiasıyla ortaya çıktı. Ancak süreçte savunduğu milliyetçi değerlerle çok ters düştü, kendisiyle çatıştı. Altılı masa muhabbetlerini ve HDP desteğini henüz kimse unutmuş değil. Derken yerel seçimler öncesinde yaşanan bu istifa bombardımanı başladı. 
Bu neyin göstergesi aslında? İYİ Parti’nin halen daha parti olamadığının göstergesi. İYİ Parti çatısı altında bir takım hedefler için buluşanların aslında ideolojik karmaşa yaşadıklarının göstergesi. Yani kendi aralarında bile bu bilinç ve şuur yok. Öyle olmasa bu kadar çabuk çözülme başlar mıydı? 
Bu sular durulur mu diye sorarsanız, bence durulmaz. İYİ Parti yeni bir forma büründü, bunda ısrar ettiği sürece de, başından operasyon belli ki hiç eksik olmayacak. Bekleyelim ve hep birlikte görelim.