ÖZEL HABER Haber Girişi : 20 Haziran 2023 13:25

İstanbul’dan Erzurum istikametine  BİLET BULUNAMIYOR! 

İstanbul’dan Erzurum istikametine   BİLET BULUNAMIYOR! 

Karayolu taşımacılığında adeta karaborsa dönemi başladı. Özellikle İstanbul-Erzurum istikametine yolculuk yapacak olanları ise, kötü bir sürpriz bekliyor. Normal şartlarda 550-600 lira bandında satılan İstanbul-Erzurum biletleri, 800 lirayı bile gördü. Otobüs firmaları, ihtiyaçları karşılayabilmek için ek seferler düzenlerken, fiyatlar da yavaş yavaş artış kaydetmeye başladı. Özellikle büyük şehirlerden Erzurum’a gelmek isteyenlerin büyük zorluklarla karşılaştığı öğrenilirken, internet üzerinden yapılan satışlarda neredeyse kapanma noktasına geldi. Satışlara internet üzerinden erişim engeli getirilirken, bilet satın almak isteyenler mecburen acente ve otogarların yolunu tutmaya başladı. 

İŞTE OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI 
Otogarlarda bilet satışları İstanbul-Erzurum istikametine ek sefer dışında 550-600, Ankara-Erzurum istikametine 450-500 ve İzmir-Erzurum istikametine ise, 750-800lira arasında değişen fiyatlardan yapılıyor. Hemen hemen tüm büyükşehirlerde ek sefer uygulamasına gidilirken, söz konusu tarife ise farklı fiyatlardan ücretlendiriliyor. Acente yetkilileri, uçak bileti fiyatlarının yüksek oluşundan kaynaklanan bu durumun bu kez de koltuk sorunu yaşanmasına neden olduğunu dile getirerek, “Normal seferlerin tamamı dolu; internet üzerinden bilet bulmak zaten mümkün değil. Bilet alabilmek için otogara gitmek başlıca koşul, onun için de günler öncesinden bilet kestirmek gerekiyor” dediler. 

TEK ALTERNATİF EK SEFER 
Ek seferlerin şimdilik tek alternatif olduğunu anlatan acente yetkilileri, “Tatilin başlamasıyla birlikte talebin artması bir oldu. Bu yoğunluk ister istemez satışları ve sefer sayılarını da etkiledi. Ek seferler düzenlenmeyecek olunsa, İstanbul’dan Erzurum’a önümüzdeki bir hafta içerisinde bilet bulmak mümkün değil. Ek seferler olunca da, ister istemez fiyatlar da farklı oluyor” diye konuştular. 
Bazı art niyetli acentelerin bu krizi fırsata çevirmeye çalıştığını anlatan işletmeciler, “Bu talebi fırsat bilerek bilet fiyatlarını yukarılara çekenler var. Vatandaşlar da mecburiyetten dolayı buna itiraz edemiyor” dediler.