İstanbul…

Bugün olmuş halen daha İstanbül Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini CHP’nuin kazanacağını düşünenler var. Ben şahsen bu fikre katılmıyorum çünkü İmamoğlu belki de kendisine sunulan altın ve tarihi bir fırsatı geri tepmiştir. 
Belediye başkanı olarak beceriksizliği bir yana, o koltuğa oturduğu günden beri sanki de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rakibi gibi davranmış ve tüm planlamalarını da ona göre yapmıştır. 4 yıl boyunca yaptıkları da ortada, yapmadıkları da ortada. 
İstanbul’da yaşayan 2019 yılında tercihini İmamoğlu’ndan yana yapan yüz binlerce insanın bunun için pişman olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 
Şimdi yani geride kalan 4 yıl boyunca İstanbul’a adam akıllı hizmet edememiş olan İmamoğlu’nun bu saatten sonra kalkıp İstanbul’a hizmet edeceğini düşünmek saflık olur. Hem seçimlere şunun şurasında 8 ay kaldığını düşünürsek, bu süreyi İmamoğlu CHP Genel Başkanı olabilmek için kullanacak. 
Yani İstanbul falan onun umurunda bile değil, olmayacak. 
Bazen düşünüyorum da, iyi ki İstanbul’da yaşamıyorum, iyi ki Erzurum’da yaşıyorum. Çünkü Erzurum’da hizmeti de görüyorum, siyasetin varlığını da hissediyorum, yerel yönetimlerin başarısına da tanıklık ediyorum. Bir de İstanbul’a bakıyorum, vallahi İstanbul halkına çok acıyorum. 
Bir yandan da umutluyum, çünkü İstanbullu 4 yılda başına geleni gördü ve kararını da sandık başına gidince o yönde verecek. 
İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı hayalini kuradursun, yerel seçimler sonra erince neyi kaybettiğini çok daha iyi anlayacaktır.