Yerel Haber Girişi : 16 Şubat 2022 10:18

İyi ki varsın Vakıflar!

İyi ki varsın Vakıflar!
İyi ki varsın Vakıflar!

Erzurum’daki tarihi camiler, Vakıflar Genel Müdürlüğü sayesinde adeta ihya edildi. Birçok camide bakım, onarım ve restorasyon çalışması yürüten Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında örnek bir duruş sergiledi. İhmal Camii’nden Hacı Cuma Camii’ne, Şenkaya Bardız Camii’nden Oltu Arslanpaşa Camii’ne varıncaya kadar tarihi birçok ibadethaneyi neredeyse baştan aşağı yenileyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, şehirdeki han ve hamamları da ihmal etmedi. Erzurum’daki tarihi han ve hamamların restorasyonu ile bakım ve onarımlarını da gerçekleştiren Vakıflar, vatandaşlardan tam not aldı.

 

CAMİ, HAN, HAMAM, MEDRESE

Vakıflar Genel Müdürlüğü, son 10 yıl içerisinde Erzurum’da İhmal, Yukarı Mumcu, Aşağı Habip Efendi, Yukarı Habip Efendi, Taşmescit,  Taş Cami, Ulu  Cami, Esat Paşa, Kemhan, Kadana, Hacı Cuma, Gümrük, Zeynal, Ayaz Paşa, Caferiye, Gürcü Mehmet, Emir Şeyh, Çortan, Bakırcı, Ali Paşa, Yeğenağa, İspir Tuğrulşah Camii, Uzundere İncer Camii, Olur Çataksu Tahtalı Camii, Şenkaya Bardız Camii, Pasinler Sivaslı Camii, Pasinler Ulu Camii, Pasinler Ağaç Minare Camii, Hınıs Ulu (Dere camii), Oltu Arslanpaşa Camii ve Medreseleri, Erzurum Gümrük Hanı ve Hamamı Boyahane Camii, İki göbek Hamamı, Saray Hamamı, Hanım Hamamı, Rüstempaşa Kervansarayı ve Çifte Minareli Medrese’nin onarımını yaptı.

 

VAKIFLAR’A TEŞEKKÜRLER

Erzurumlu vatandaşlar, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tarihi misyona sahip bir kurum olduğunu dile getirerek, “Kültürümüzün, vakıf eserlerimizin ve tarihi yapılarımızın korunması, gelecek nesillere aktarılması ve muhafaza edilmesi noktasında Vakıflar Genel Müdürlüğü’müzün çok büyük gayretleri ve çalışmaları var. Özellikle son 10-15 yıl içerisinde birçok eser Vakıflar sayesinde yenilendi, koruma altına alındı. Emeği geçen herkese ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” dediler.