Asayiş Haber Girişi : 26 Temmuz 2022 09:30

İzmir merkezli 18 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu

İzmir merkezli 18 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde İzmir merkezli 18 ilde yapılan operasyonda, 26 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasında yer alan ve ankesörlü/sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu, kontörlü telefonlardan iletişim kurduğu tespit edilen; 14'ü kara Kuvvetleri ve 7'si Hava Kuvvetleri olan 14'ü muvazzaf 21 asker 14'ü darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin 1'i binbaşı, 1'i yüzbaşı, 1'i üsteğmen ve 18'i astsubay rütbesinde olduğunu bildirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması ile 18 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 35 şüpheliden 26'sı yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandı. Şüphelilerin emniyet ve jandarmadaki işlemleri sürerken, 9 şüpheliyi yakalama çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.