ÖZEL HABER Haber Girişi : 05 Haziran 2023 12:24

KABİNE’DE DADAŞ VAR 

KABİNE’DE DADAŞ VAR 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nda Erzurum’u es geçmedi. 

28 Mayıs seçimlerinde elde ettiği seçim zaferiyle yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nda Erzurum da temsil edilecek. Tortum doğumlu olan ve uzun yıllar bürokratlık yapan Prof. Dr. Yusuf Tekin’in Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanması, memleketi Erzurum’da sevinçle karşılandı. Seçimlerden hemen sonra Erzurum’dan yüksek sesle dile getirilmeye başlanan bakanlık talebinin karşılık bulması, Dadaşları memnun etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erzurumlu bürokrat Yusuf Tekin’e Bakanlar Kurulu’nda yer vermesine sevinen Dadaşlar, Reis’e teşekkür mesajları yağdırdı. 

ERZURUM’DA YUSUF TEKİN SEVİNCİ 
Yaklaşık yüzde 80 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en büyük desteği veren iller arasındaki Erzurum’un Kabine’de bakanlık düzeyinde temsil edilecek olmasının mutluluğunu yaşayan Dadaşlar, “Şehrimiz AK Parti’ye kurulduğu günden ve girdiği ilk seçimden bu yana hep tam destek verdi. Kabine’de uzun yıllar Sağlık Bakanlığı ile temsil imkanı bulduk. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde de, yine rekor düzeyindeki destekle Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın arkasında durduk. Sayın Cumhurbaşkanımız da, bu duruşumuzu karşılıksız bırakmadı ve vefa örneği göstererek bir Dadaş’a Bakanlar Kurulu’nda yer verdi. Bu atama hakkın teslimi oldu, çok teşekkür ediyoruz” dediler. 

MİT BAŞKANI DA MI DADAŞ? 
Öte yandan MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Dış İşleri Bakanı olarak atanmasıyla birlikte bu göreve ise, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın atandığı yönündeki iddialar da, Erzurum gündemine düşen bir başka mutluluk oldu. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olunsa da, İbrahim Kalın’ın MİT Başkanlığı görevine atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Erzurum Oltulu olan, anne ve babası da dahil olmak üzere akrabalarının büyük bir bölümü Erzurum’da yaşayan İbrahim Kalın, Türk bürokrasisinin mihenk taşlarından birisi olarak değerlendiriliyor.