ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Ocak 2023 12:01

KAR FENA GELİYOR! 

KAR FENA GELİYOR! 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum için kar yağışı uyarısında kodu yükseltti ve yağışlı gün sayısını 5 olarak açıkladı. Meteorolojik tahminlere göre; kar yağışı Erzurum’da bu sabah itibariyle Çat ve Aşkale başta olmak üzere yüksek kesimlerde çok yoğun biçimde yağacak. Bugünle birlikte yarın, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü de gün boyunca kar yağışının beklendiği Erzurum’da, zaman zaman rüzgar ve tipi de etkili olacak. Hava sıcaklıklarının sıfırın altında 2 derece ile sıfır derece arasında değişeceği Erzurum’da, yağışlarla birlikte gece hava sıcaklıklarında da önemli ölçüde düşüşler olacak. 

ERZURUM VALİLİĞİ DE UYARDI 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıklaması, Erzurum Valiliği tarafından da meteorolojik uyarıya dönüştürüldü. Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada; “Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğümüzün 27.01.2023 tarih ve 01 Nolu Meteorolojik Uyarısına göre; 28.01.2023 Cumartesi günü sabah  saatlerinden itibaren bölgemizde beklenen kar yağışlarının Erzurum’un güneybatısı (Aşkale ve Çat ilçeleri) ile Erzincan çevrelerinde 29.01.2023 Pazar günü sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli (10-20 cm) olmasının beklendiği,  ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirilmiştir” denildi. 

2004 YILI GİBİ OLABİLİR! 
Öte yandan son 50 yılın en kurak mevsiminin geçirildiği Erzurum’da, önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışının da, yine son yılların en yoğun ve en etkili yağışı olacağı kaydediliyor. Meteoroloji uzmanları, yağışlı havaların günlerce etkili olacağını dile getirerek, 2004 yılında yağan yoğun kar yağışını anımsatarak, “Bu yıl da benzer bir durum yaşayabiliriz” dediler.