Kar, kış, millet bahçesi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millet bahçeleri ve özellikle de çevre hassasiyetiyle ilgili olarak verdiği mesajları hatırlarsınız. Bence bu mesajların hepsi önemliydi; ancak millet bahçeleri konusunun biraz da bölgesel şartlarda göre ele alınması gerekir diye düşünüyorum. Ben şahsen iklim şartlarından kaynaklı olarak millet bahçeleri, park ve meydanların Erzurum için gereksiz yatırımlar olduğunu düşünüyorum. Erzurum’da kar yerden 6 ay boyunca kalkmıyor, dün de yazmıştım Haziran ayında bile ısınmak iç kombiler çalıştırılıyor. İnsanlar yaz aylarında evlerinde bile üşürken, millet bahçelerinde vakit geçirmek ne kadar doğru ve mümkündür orasını da siz değerli okuyucularımın takdirine bırakıyorum. 
Ben diyorum ki, madem bizim aylarımız kar ve kışla birlikte geçiyor, o zaman biz insanların vakit geçirebilecekleri daha farklı mekanlar oluşturalım. Ya da en azından kapalı mekanlar tesis edelim. Öyle olsun ki, Ocak ayında da bu mekanlar kullanılsın, Haziran ayında da. 
Şimdi önümüzde Temmuz ayı var, siz sanıyor musunuz ki, akşam 8’den sonra balkonda bahçede oturabileceksiniz. Oturamayacaksınız! Bu yüzden bizim buralarda atılması gereken adımlar millet bahçeleri ve parklardan yana değil de, kapalı eğlence-dinlence mekanları oluşturmaktan geçiyor. Yoksa aylarca karın altında kalacak olan bir kent meydanının yollarını bile altınla döşeseniz ne olur? Bu tarz yaşam alanları insanların sadece gözüne hitap eder o kadar. Bizim bu memlekette ruhumuza hitap edecek sosyal yaşam alanlarına ihtiyacımız var. Sizce haksız mıyım?