ÖZEL HABER Haber Girişi : 22 Kasım 2022 10:05

Kar timleri hazır kıta

Kar timleri hazır kıta

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün tüm yurdu etkisi altına alacak yağışlarla ilgili uyarısı, Erzurum’da da teyakkuz etkisi yaptı. Doğrudan Doğu Anadolu Bölgesini içine almasa da, Doğu Karadeniz’de de etkili olması beklenen yağışlar için Erzurum’daki belediyeler de seferber oldu. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediyelerinin tamamında karla mücadele ekipleri hazır kıta bekletilirken, muhtemel bir yağış halinde kar timleri anında sahaya çıkacak. Erzurum’un yüksek kesimlerinde daha etkili olması beklenen kar yağışı için Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mücadele ekipleri her türlü tedbiri alırken, merkezde ise karla mücadele çalışmaları merkez ilçe belediyeleri tarafından koordine edilecek. 

 

ERZURUM’A CUMA GELİYOR

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum için bugün yağış beklenmediğini açıklarken, karla karışık yağmurun Cuma ve Cumartesi günü etkili olmasının beklendiğini kaydetti. Havanın bugün parçalı, yarın da az bulutlu olacağı Erzurum’da, Perşembe günü ise kapalı bir hava bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren yağması beklenen yağmurun gün içerisinde karla karışık yağmura dönüşmesi beklenirken, yağışların Cumartesi günü de devam edeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları, kış mevsiminin yurt genelinde etkili olacağı bir yıl beklendiğini dile getirerek, “Büktün kıyı şeritleri başta olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı bekliyoruz. Ayrıca kuvvetli lodosun da günlük yaşamı sekteye uğratacağı düşünülüyor” dediler.

 

ARALIK AYINA KADAR KAR YOK!

Öte yandan meteorolojik tahminlerini halk takvimine göre yapanlar ise, Erzurum’a Aralık ayından önce kar yağmayacağı görüşünü taşıyor. Halkbilimciler, “Halk takvimine göre; 29 Ekim ay dönümü ve 10 Kasım’da yağmayan karı Erzurum’da Aralık ayına kadar beklemek gerekiyor. Yani Aralık ayının ilk haftası geride kalmamış Erzurum’a kar yağmaz. Çünkü kış için çok önemli iki tarih olan 29 Ekim ve 10 Kasım yağışsız geride kaldığı için Aralık ayı girene kadar kimse kar beklemesin!” diye konuştular.