ÖZEL HABER Haber Girişi : 03 Aralık 2022 12:47

Kar yüzünü gösterecek

Kar yüzünü gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum için bugün kar yağışı tahmininde bulundu. Cumartesi gününü kar yağışlı olarak geçirmesi beklenen Erzurum’da, Pazar ve Pazartesi günleri hava çok bulutlu, Salı günü ise yine kar yağışlı olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Meteoroloji’ye göre, mevsimin şehir merkezine ilk karı düşecek. Havanın kar yağışlı olmasının beklendiği Erzurum’da, gece sıcaklığının 1, gündüz sıcaklığının ise 5 derece olacağı tahmin edilirken, yarın ve Pazartesi günü ise hava çok bulutlu olacak.

 

SALI VE ÇARŞAMBA KAR VAR

Gece hava sıcaklıklarının yarından itibaren sıfırın altına düşeceği Erzurum’da, gündüz sıcaklıkları ise 3 ile 4 derece arasında değişiklik gösterecek. Salı ve Çarşamba günü yeniden kar yağışlı havanın etkili olmasının beklendiği Erzurum’da, gündüz sıcaklıkları artık bir dereceye kadar düşecek. Erzurum’da Salı günü hava sıcaklığının 2 derece olacağı Erzurum’da, Çarşamba günü ise sıcaklık 1 dereceye kadar düşüş kaydedecek.

 

HALK TAKVİMİ YANILMADI

Öte yandan Meteoroloji’nin hava tahminleri, halk takvimiyle birebir örtüşüyor. Erzurum’da halk takvimine göre; 29 Ekim’de yağmayan kar için 10 Kasım günü beklenir. Kar, bugünde de yağmazsa Aralık ayının ikinci haftasına dönüşte kar yağar. Söz konusu takvim, hava tahminini bu şekilde yaparken, Meteoroloji’nin üst üste iki gün kar yağışı beklediği Salı ve Çarşamba günlerinin Aralık ayının ikinci haftasına denk geliyor olması ise, dikkat çekiyor.