ÖZEL HABER Haber Girişi : 25 Mart 2023 12:10

Karaca çok umutlu 

Karaca çok umutlu 
Bağ-Kurlu esnaf ve sanatkârların prim borçlarına indirim bekleniyor.

Bağ-Kurlu esnaf ve sanatkârların prim borçlarına indirim bekleniyor. Erzurum Matbaacılar, Kırtasiyeciler, Tabelacılar ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, “EYT Mağdurlarına yönelik çıkan yeni yasada Bağ-Kurlu esnaf ve sanatkârlarımızın prim borçlarına en ufak bir indirim getirilmemişti, biz de oda olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza CİMER yoluyla aşağıdaki başvuruyu yapmıştık, kısa zamanda da netice alacağımızı düşünüyorum” dedi. 
Aldığı son bilgilere göre Bağ-Kur prim borçlularının da içerisinde yer alacağı yeni bir torba yasanın daha çıkmasını beklediğini dile getiren Başkan Karaca, bu çabaların mutlaka karşılık bulacağının altını çizdi.

ERDOĞAN’A ÇAĞRIDA BULUNDU 
Erzurum Matbaacılar, Kırtasiyeciler, Tabelacılar ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise şöyle seslendi: 
“EYT mağdurlarının dört gözle beklediği ve asrın en kapsamlı yapılandırması olarak tanıtılan yeni kanunda Bağ-Kurlu esnaf ve sanatkara yer verilmemiş. EYT mağduru sigortalıların geciken primlerinin faizine af gelirken 5 bin iş günü ile de emekli olabilecekler. Diğer taraftan Bağ-kurlu esnaf ve sanatkara ise 9 bin gün şartı getirildiği gibi yeni çıkan yasa kapsamında prim borçlarına ve gecikme faizlerine en ufak bir af ya da indirim getirilmemiştir. EYT mağduru olan bağ kurlu esnafımız, bu konuda çok büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. Küçük esnaf ve sanatkarımızın bu konudaki mağduriyetini çözeceğinizi umuyoruz”