ÖZEL HABER Haber Girişi : 20 Eylül 2022 10:34

Karla mücadele planı

Karla mücadele planı
Meteoroloji’nin hava sıcaklığı için düşüş uyarısında bulunduğu Erzurum’da, belediyeler de şimdiden kolları sıvadı.

Meteoroloji’nin hava sıcaklığı için düşüş uyarısında bulunduğu Erzurum’da, belediyeler de şimdiden kolları sıvadı. Bu yıl çok yağışlı ve çetin geçmesi beklenen kış ayları için sil baştan karla mücadele stratejisi belirleyen belediyeler, işi sıkı tutmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediyelerinde de hummalı bir hazırlığın başladığı Erzurum’da, karla mücadele çalışmaları için yine milyonlarca lira harcanacak. İş makinalarının yavaş yavaş bakıma alındığı şantiyelerde, greyderden kaldırım temizleme araçlarına varıncaya kadar tüm ekipman gözden geçirilmeye başlandı. Başta akaryakıt olmak üzere maliyetlerdeki artış sebebiyle karla mücadele maliyetlerinin de katlanarak artacağı Erzurum’da, belediyeler tüm imkanları seferber etmeye hazırlanıyor.

 

ÖZEL EKİPLER OLUŞTURULUYOR

Kış aylarında kullanılacak iş makinalarından vardiyalı çalışma planlamasını bile şimdiden hazırlamaya başlayan belediyelerde, tuzlama ve yol açma çalışmaları için de özel ekipler oluşturulacak. Kırsaldaki karla mücadele çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nin kontrol ve koordinasyonunda yürütülürken, merkez ilçelerdeki ana arterlerde ise sorumluluk yine Büyükşehir Belediyesi’nde olacak. Yolların kardan arındırılması ve toplanan tonlarca karın şehir dışına taşınması gibi çalışmaların yapılacağı kış ayları boyunca, kaldırımlarda ve tüm caddelerde de eşzamanlı olarak tuzlama çalışmaları yapılacak.

 

EMİR KOMUTA BÜYÜKŞEHİR’DE

Söz konusu çalışmaların koordine edilmesi noktasında emir ve komuta yetkisi Büyükşehir Belediyesi’nin elinde bulunurken, merkez ilçe belediyeleri de yapılan bu planlama doğrultusunda çalışacak. Vatandaşların kış ayları boyunca herhangi bir sorun ve aksaklık yaşamaması karla mücadele masalarının oluşturulacağı Erzurum’da, kırsal kesimlere de yine anında ulaşılarak karla mücadele gerçekleştirilecek.