Kaynak kitap

Okulların açılmasına şunun şurasında on günlük bir zaman kaldı. Her ne kadar birinci sınıf öğrencileri pazartesi gününden itibaren ders başı yapacak olsa da, asıl eğitim öğretim sezonu 12 Eylül pazartesi günü başlamış olacak.

Milli eğitim Bakanlığı’nın okullarda ücretsiz kitap dağıttığını hepimiz biliyoruz. Ama ne var ki aynı okullarda senelerden bu yana yardımcı kitap ya da bir diğer ifadeyle kaynak kitap talep edildiğini de biliyoruz. Yani çocuklarımıza kitap dağıtılıyor dağıtılmasına ama Emin olun bu kitapların hiçbirisi hiçbir işe yaramıyor. Daha doğrusu bu ifadeyi öğretmenler kullanıyor. Çünkü her Allahın günü öğrencilerden kaynak kitap temin etmeleri isteniyor ve öğrenciler belli başlı yayınevleri ile kırtasiyelere yönlendiriliyor.

Hayır bizim Anlamadığımız şu; madem okullarda kitap dağıtımı yapılacak o halde ders kitabı yerine bu dağıtımı kaynak kitaplar üzerinde neden yoğunlaştırmıyoruz.

Öyle ya!

Ders kitaplarını öğretmenlerin kullandığı yok öğrencilerin de kullandığı yok; o halde bu masraf niye?

Yapılan bu harcamalar kaynak kitaplara yapılsa, Hem veliler rahat eder hem de öğrenciler.

Tabi bizimkisi bir öneri ama özellikle bulunulması gereken bir çağrı var ki; Oda öğrencilerin belli başlı kırtasiyelere de yayın evlerine yönlendirilmemeleri gerektiğidir.

Ve biz bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okullara kesin bir talimat gönderilmesini bekliyoruz.