ÖZEL HABER Haber Girişi : 29 Ağustos 2023 08:24

KİM ‘DUR’ DİYECEK?

KİM ‘DUR’ DİYECEK?
Erzurum’daki belediyelerin vurdumduymazlığı adeta tavana vurdu, kaldırımlar lokantaya döndü.

Erzurum’daki belediyelerin vurdumduymazlığı adeta tavana vurdu. Merkez ilçelerin neredeyse tamamında rastlamanın mümkün olduğu kaldırım işgalleri, Mumcu’da bambaşka bir boyut kazandı. Cadde üzerindeki lokanta ve kebapçıların masa ve sandalyelerini kaldırımlar üzerine kurarak müşteri ağırlaması “pes doğrusu” dedirtmeye başladı. Engellilere ait ulaşım yönlendirmelerinin bile çoğu yerde masa ve sandalyelerle işgal edildiği Mumcu Caddesi için vatandaşlar belediyeleri görev başına çağırıyor. Zabıta ekipleriyle akşama kadar gövde göstermekten başka hiçbir iş yapmayan belediyelerin kaldırım işgallerine dur demesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Bu işgallere kim dur diyecek, Orman Bölge Müdürlüğü mü?” diye sordu. 

KALDIRIMLAR NE HALDE? 
Erzurum’un tüm merkez ilçelerinde benzer sorunların yaşandığını, şehir merkezinde ise kaldırım işgallerinin adeta zirvelere ulaştığını kaydeden vatandaşlar, “Mumcu Caddesi’nde kaldırımlarda resmen yürüyemez hale geldik. Adam kebapçı dükkânı açmış, masayı sandalyeyi kaldırıma kurmuş müşteri ağırlıyor. Yani böylesi görüntülere kasabalarda bile rastlamak mümkün olmazken, büyükşehir olan Erzurum’da neredeyse her adım başı kaldırım işgali var” dediler. 

SORUMLUSU KİM? 
Vatandaşlar, “Bu caddeden kim sorumlu ise, Büyükşehir ya da Yakutiye, gerekeni yapmalı ve bu rezalete son vermelidir. Kaldırımlar biz yayalara aittir ve hiç kimsenin babasının tapulu mülkü değildir. Kaldırım işgali yetmezmiş gibi, işletme ve işyerlerinin bir de dubalarla park engeli oluşturması, bardağı taşıran son damladır” diye konuştular.