ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Ekim 2023 14:39

KİMSE ADAY DEĞİL!

KİMSE ADAY DEĞİL!
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun’un “Aday adayı değil, adayım!” iddiası, bizzat partisinin İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu tarafından yalanlandı.

Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun’un; “Aday adayı değil, adayım!” şeklindeki açıklamasına AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’ndan jet yanıt geldi. Başkan Küçükoğlu, YENİGÜN Muhabiri Kasım Akan’a yaptığı açıklamada; “Böyle bir durum söz konusu değil. Kaldı ki, partimizin daha yerel seçimlerle ilgili takvimi de açıklanmadı. Hiç kimse kesin aday değildir, buna Aziziye İlçe Başkanımız Ensar Coşkun da dahildir” dedi. Seçim süreciyle ilgili çalışmalara henüz başlanmadığını, henüz daha aday adaylığı başvurularıyla ilgili takvimin bile belli olmadığını dile getiren İbrahim Küçükoğlu, Ensar Coşkun’un açıklamasının hiçbir hükmünün olmadığının altını çizdi.

 
COŞKUN’U KÜÇÜKOĞLU YALANLADI
Belediye başkanlığı için herkesin aday adayı olabileceğine dikkat çeken AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “Buna elbette ilçe başkanlarımız da dahildir, bu herkesin en demokratik hakkıdır. Ancak şu an itibariyle kimsenin adaylığı net ve garanti değildir, hiç kimsenin kesin aday olduğu yönünde açıklama yapma hakkı da yoktur. Çünkü böyle bir durum söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
Başkan Küçükoğlu’nun da kesin adaylık iddiasını yalanladığı AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun’un, bulunduğu her ortamda Aziziye Belediye Başkanlığı için kendisinin kesin olarak aday gösterileceğini dile getirdiği iddia ediliyordu.
 
COŞKUN’UN YAKLAŞIMI YANLIŞ
Öte yandan İl Başkanı Küçükoğlu’nun bu açıklamasıyla birlikte AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun’a yönelik tepkiler de dinmeye başladı. Partililer, Ensar Coşkun’un bu söylemleriyle seçim sürecine ve partiye büyük zararlar verdiğini dile getirerek, “Siyasetçilerin ağızlarından çıkan her sözü bin tartıp bir söylemeleri lazımken, Ensar Coşkun’un sorumluluktan bu kadar uzak söylemlerde bulunması kabul edilemez. Bu yaklaşımlar partimize olan güveni de zedeler” dediler.