ÖZEL HABER Haber Girişi : 18 Ağustos 2022 13:02

Kiraya öğrenci tarifesi

Kiraya öğrenci tarifesi
Üniversite kayıt işlemleri için tüm hazırlıkların tamamlandığı Erzurum’da, ev kiralarına öğrenci ayarı daha şimdiden yapıldı.

Üniversite kayıt işlemleri için tüm hazırlıkların tamamlandığı Erzurum’da, ev kiralarına öğrenci ayarı daha şimdiden yapıldı. Kimi ev sahipleri, öğrencilere ayrı, ailelere ayrı kira tarifesi uygularken, kiralık evlerde barınmaya devam eden öğrencileri ise, yeni dönemde astronomik kiralar bekliyor. Erzurum’daki emlakçılardan edinilen bilgilere göre; kiralık daire fiyatlarının artış göstermeye başladı ve önümüzdeki bir hafta içerisinde rakamlar daha da yükselecek. Bu fiyat artışına gerekçe olarak üniversiteleri gösteren emlakçılar, “Erzurum’da ailelere uygulanan kira tarifesi ile öğrenciye uygulanan kira tarifesi arasında uçurum var. Eğer öğrenci evi kiralamak istiyorsa fiyat değişiyor. Şu anda kiralar 2 bin 500 liradan başlıyor” dediler.

 

KİRALAR ALDI BAŞINI YÜRÜDÜ

Öğrencilerin ucuz olabilir düşüncesiyle şehrin uzak semtlerini tercih ettiklerini, ancak bunun da artık bir anlam ifade etmediğini vurgulayan emlakçılar, “Uzak ya da yakın artık hiç fark etmiyor. Kiralık ev bulan sevinçten havalara uçuyor, çünkü kiralanacak daire sayısı yok denecek kadar az. Bu da haliyle fiyatlara yansıyor. Kimi ev sahipleri ise, aileye ev kiralamak yerine öğrenciye kiralamayı daha uygun görüyor. Aileye 2 bin 500 liraya kiralanabilecek bir daire söz konusu öğrenci olunca 4 bin liraya kadar çıkıyor. Çünkü bir dairede 4-5 öğrenci bir arada kalabiliyor” diye konuştular.

 

FİYATLAR SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Önümüzdeki hafta başlayacak olan üniversite kayıtlarının ardından öğrencilerin yurtlara yöneleceğini ifade eden emlakçılar, “Yurtta kalma imkanı bulamayan öğrenciler bir araya gelecek ve kiralık daire aramaya başlayacaklar. Haliyle ilk başvurulan yer de emlakçılar olacak. Şunu belirtmekte fayda var ki, kiralar yerinde durmuyor, evini kiralamak isteyen mülk sahibi fiyatı iki de bir değiştiriyor. Kaldı ki, zaten kiralık bir daire elimizde çok da fazla beklemiyor. Çünkü Erzurum’da kiralık daireye şiddetle ihtiyaç var” şeklinde konuştular.