ÖZEL HABER Haber Girişi : 22 Ekim 2022 13:12

Kış ‘geliyorum’ diyor

Kış ‘geliyorum’ diyor
Hava sıcaklıklarının gece sıfır dereceye kadar düştüğü Erzurum’da, gündüz sıcaklıklarının da tek haneli rakamlara düşmesine az kaldı.

Erzurum’da soğuk hava kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Hava sıcaklıklarının gece sıfır dereceye kadar düştüğü Erzurum’da, Gündüz sıcaklıklarının da tek haneli rakamlara düşmesine az kaldı. Devlet Meteoroloji işleri genel müdürlüğünden yapılan hava tahmin raporu açıklamasına göre Erzurumda önümüzdeki beş gün boyunca hava sıcaklıklarındaki düşüş devam edecek. En düşük gündüz sıcaklığının 12 en yüksek sıcaklığın ise 16 derece olarak ölçüleceği Erzurumda, hafta boyunca hava parçalı bulutlu olacak. Palandöken’e yağan karla birlikte kış soğuklarının şehri etkisi altına aldığı görülürken, Dadaşlar ise Kasım ayındaki pastırma sıcaklarını bekliyor.

 

ERZURUM’DA İKİ TARİH…

Erzurum’da mevsim normallerinde seyredecek olan kar yağışına ilişkin halk arasında iki tarih öne çıkıyor. Erzurum’da 29 Ekim’de kar yağması halinde, mevsim şartları normal bir grafikte seyrederken, diğer tarih ise, 10 Kasım olarak biliniyor. Her iki takvim gününde de kar yağmaması halinde Erzurum’u kurak bir kış mevsiminin beklediğine inanılıyor ve kar yağışı gerçekten de Aralık ayına kadar yağmıyor. Meteoroloji uzmanları ise, bunun rastlantısal bir durum olduğunu ifade ederek, “”Meteorolojik veriler doğrultusunda zaten kış ayları Aralık’la birlikte başlıyor. Aralık ayına kadar yağmamış olan karın kurak bir kış mevsimi geçireleceği anlamına getirilmesi bilimsellikten tamamen uzak bir yaklaşım” ifadelerini kullanıyor.

 

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Öte yandan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava tahmin raporuna göre; Erzurum’da hava sıcaklığı bugün 2/12, yarın 2/15, Pazartesi günü 4/15, Salı günü 3/14, Çarşamba günü ise 4/16 derece dolayında olacak. Havanın parçalı bulutlu olacağı Erzurum’da, önümüzdeki hafta sonuna kadar yağış beklenmezken, yağışların bir sonraki hafta etkili olacağı tahmin ediliyor.