ÖZEL HABER Haber Girişi : 19 Ekim 2022 09:47

Kış hazırlıkları tamam

Kış hazırlıkları tamam
​​​​​​​Erzurum’daki belediyelerin kış hazırlıkları tamamlandı. Havaların soğumaya başlaması ve yağışların etkili olmasıyla birlikte bir süredir belediyelerde devam eden kış hazırlıklarında sona gelindi.

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyelerinde karla mücadele eylem planı tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi koordinesinde bir araya gelen ilgili başkan yardımcıları ve daire başkanları, kış mevsimi boyunca uygulanacak karla mücadele planını birlikte hazırladı. Büyükşehir Belediyesi, ilçeler ve kırsaldan da sorumlu olduğu için karla mücadele eylem planını çok kapsamlı bir biçimde hazırlarken, merkezdeki çalışmalar da yine Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda yürütülecek.

 

KOORDİNASYON AYRINTISI

Kış aylarında kullanılacak iş makinalarından araç ve gereçlere kadar tüm ihtiyaçların giderildiği ve bakımlarının yapıldığı Erzurum’da, karla mücadelede çalışacak olan ekipler de belirlendi. Vardiyalı sistemin etkin bir biçimde işletileceği karlar diyarında, belediyeler arasındaki koordinasyon ise büyük önem taşıyacak. İlçe belediyelerinin yeterli olamadığı durumlarda karla mücadele çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi’nin de dahil olacağı belirtilirken, bazı ana arterlerdeki kar temizliğinin ise merkez ilçe belediyeleri tarafından yürütüleceği kaydedildi.

 

KAR TAZMİNATI ÖDENMELİ!

Erzurum’da bu yıl karla mücadele harcamaları, akaryakıt ve amortisman giderlerindeki artış sebebiyle geçen yılın neredeyse üç katı olacak. Çalışacak işçilerin mesai ücretlerinden, kullanılan araçların amortismanına kadar birçok kalemde harcanacak milyonlarca liranın bu yıl da karla mücadele için harcanacağı ifade edilirken, hükümetin çetin kış şartlarının yaşandığı şehir ve bölgelere kar tazminatı ödemesi gerektiği vurgulandı.