ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Eylül 2022 10:04

Kıyafette kışlık zamanı

Kıyafette kışlık zamanı
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte Erzurum’da giyim sektörü de harekete geçti.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte Erzurum’da giyim sektörü de harekete geçti. Yazlık kıyafetlerin vitrin ve raflardan yavaş yavaş indirilmeye başlandığı Erzurum’da, fiyat artışları da dikkatlerden kaçmadı. Palto, mont, pardösü gibi kışlık kıyafetlerin fiyatlarında geçen yıla oranla iki kat artış yaşandığı görülürken, giyim mağazalarında ise müşterilerin dikkatini çekebilme adına indirim ve taksit kampanyaları başlatıldı. Belli başlı marka mağazalarda, yazlık ve mevsimlik kıyafetlerde yüzde 50’ye varan oranlarda indirime gidilirken, sezon sonu ürünlerin de büyük ilgi gördüğü kaydedildi. Erzurum’da giyim sektöründe işletmecilik yapan mağaza sahibi Mümtaz Temiz, Eylül ve Ekim aylarının sezon sonu ürünler ve kışlık kıyafetlerin hit yaptığı bir dönem olduğunu belirterek, “Bu dönemde hem sezon sonu indirimleri olur, hem de mevsimsel geçişlerde kullanılabilecek kıyafetlerin yanı sıra kışlık kıyafetler rafları süsler” dedi.

 

FİYATLAR İKİYE KATLANDI

Genel anlamda yaşanan fiyat artışlarının giyim ürünlerinde de dikkat çektiğinin sorulması üzerine Temiz, “Fiyat artışları her sektörü etkiliyor. Maliyetlerdeki yükselişin tekstil boyutu olduğu gibi, işletme giderleriyle de yakından ilgisi var. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar asgari ücret 4 bin 200 lira civarındaydı, şu anda 5 bin 500 lira. Tabi bu durum giderlerimizde artışa neden oldu. Geçtiğimiz yıl asgari ücretlinin bize maliyeti 5 bin 800 liraydı, şimdi bu rakam 8 bin liraya dayandı. Bunun yanında elektrik, ısınma, işçilik, nakliye ve daha birçok kalemde giderlerimiz arttı. Haliyle bu artışlar ürün fiyatlarına da yansıdı. Dolayısıyla meseleye yerinde duran elbise gözüyle bakmamak gerek” diye konuştu.

 

KIŞLIKLAR REVAÇTA

Kışlık kıyafetlerin vitrinlerdeki yerini yavaş yavaş almaya başladığını kaydeden Temiz, “Erzurum’da mevsimsel geçişler hızlı olduğu için mevsimlik kıyafetler pek fazla ilgi görmüyor. Kışlıklar şu an daha revaçta; ilaveten sezon sonu indirimlerden faydalanarak önümüzdeki yazın kıyafet ihtiyaçlarını giderenler de az değil. Müşterinin dikkatini çekebilmek için taksit ve indirim kampanyaları var; vatandaşlarımıza tavsiyemiz kışlık kıyafet alışverişlerini taksitle yapmaları yönünde olur. Çünkü fiyatlar peşin alışverişi kaldıramayacak kadar yüksek” şeklinde konuştu.