KLAVYE TARAFTARLARI

 

Geçenlerde Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal’ın basın toplantısından bahsetmiştim. Bizzat katılarak takip ettiğim toplantıyı daha sonra sosyal medya kayıtlarından yeniden seyrettim. Tabi bu kez konuşulanları değil, yazılan yorumları okudum. Yorum sahipleri arasında özellikle transfer tahtası konusunu ısrarla dile getirenleri tek tek not aldım, stadyum konusunu ısrarla soranları tek tek not aldım, kulüp yönetimini ve yöneticilerini eleştiren yorum sahiplerini tek tek not aldım. 
Sonra bu isimlerin sosyal medya hesaplarını tek tek kontrol ettim, moda tabirle stalkladım. Neyi aradığıma gelince; hiç maça gitmişler mi, tribünde yer almışlar mı, bir kare fotoğraf aradım, tek bir kare fotoğraf. 
Bulabildim mi dersiniz, bulamadım. Çünkü yok, çünkü bir kez olsun maça gitmemişler, bir kez olsun stadın kapısını açmamışlar. Genellikle hep yüksek perdeden tavsiyelerde bulunmuş, önerilerde bulunmuş, bol bol eleştirmiş, kimi zamanda takımı yerden yere vurmuşlar. 
Sözü nereye getirmek istiyorum; ortada dolaşıp transfer tahtası güzellemesi yapanlar var ya, (istisnaları vardır elbette) alayı boş beleş adamlar. Takıma transfer yapılmasını isteyenlerin tamamına yakını elini cebine atıpta bir tek bilet alıp maça gitmiş insanlar değiller. Uzun sözün kısası, takımın klavye kabadayılarından çok bu takımı gerçekten seven ve peşinden her şartta gitmeye hazır olan taraftarlara ihtiyacı var. Onlarıda zaten tribünlerde ne kadar az olduğunu hep birlikte görüyoruz. Çünkü o yorumları yapanların hepsi maça gelecek olsa, tribünlerde oturacak yer bile kalmaz.