ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Mart 2023 10:57

Kombina eti artık TKM’de 

Kombina eti artık TKM’de 

Erzurum’da da sayıları giderek artmaya başlayan Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, bundan böyle Et ve Süt Kurumu (ESK) ürünlerini de satacak. Her iki kurum arasında imzalanan protokolle birlikte artık kombinadan kıyma ve et almak için uzun kuyruklar oluşturulmayacak. Bir kilogram kıymanın 140 liradan satışa sunulacağı Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde, kıyma ve kuşbaşı birer kilogramlık MAP paketlerde satışa sunulacak. Erzurum şehir merkezinin yanı sıra bazı ilçelerde de şube açarak mağaza sayısını sürekli arttıran Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, genel merkezde imzalanan protokol gereği, söz konusu ürünlerin satışından gelir elde etmeyecek. Tamamen kamu yararı gözetilerek imzalanan protokol sayesinde vatandaşlar kombinaya ait et satış mağazalarının önünde artık uzun kuyruklar oluşturmayacak. 

FİYATLARDAKİ ANORMAL ARTIŞ 
Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla et tüketiminin oldukça arttığı Erzurum’da, vatandaşlar özellikle kıymaya büyük ilgi gösteriyor. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan kıyma ve yanı sıra diğer et ürünlerindeki fiyat artışı, özellikle depremden sonra dikkat çeken rakamlara ulaşmış, Et ve Süt Kurumu (Kombina), piyasaların yükselen ateşini düşürmek için kesime büyük ağılık vermişti. 
Bu çalışmalara paralel olarak Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Marketleri ile de protokol imzalayan Et ve Süt Kurumu, vatandaşların ucuz kıyma ve et ürünlerine ulaşımını kolaylaştırabilmek için yeni bir yol haritası oluşturmuştu. 

VATANDAŞ ÇOK MEMNUN OLDU 
Öte yandan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan söz konusu protokol, Erzurum’u da sevindirdi. Erzurumlu vatandaşlar, kombina önünde sıra beklemekten kurtulduklarını belirterek, “Umuyoruz Tarım Kredi marketlerin sayısı şehir genelinde artar ve kombinanın et ürünlerine çok daha kolay biçimde ulaşırız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.