ÖZEL HABER Haber Girişi : 20 Ekim 2022 14:30

Konaklamaya Palandöken damgası

Konaklamaya Palandöken damgası
Palandöken’deki lüks otellerde, kış turizmine yönelik olarak her türlü ihtiyaç göz önünde tutulurken, hizmetin en kalitelisi de yine Palandöken otellerinde verilecek.

Yaklaşan kış sezonuna Palandöken gibi, konaklama sektörü de hazırlık yapıyor. Palandöken’deki lüks otellerde, kış turizmine yönelik olarak her türlü ihtiyaç göz önünde tutulurken, hizmetin en kalitelisi de yine Palandöken otellerinde verilecek. Kayak pistleri, mekanik altyapıları ile yıllardır Erzurum kış turizmine önemli katkılar sunan Palandöken otellerinde, pandemi sonrası en yoğun sezonun bu yıl geçirilmesi planlanıyor. Kış ve kayak tatili rezervasyonlarının şimdiden başladığı Palandöken otellerinde, tatilcilere birbirinden farklı konaklama fırsatları sunuluyor. Erzurum’un konfor ve kalite ihtiyacının bütünüyle Palandöken’deki oteller tarafından karşılandığı bilinirken, Erzurum Valiliği’ne ait V Hotel de, büyük ilgi gören konaklama merkezlerinin başında geliyor.

 

ŞEHİR OTELLERİ ÇOK VASAT

Palandöken’deki otellerin turizmin hakkını fazlasıyla verdiğini dile getiren seyahat acentelerinin işletmecileri, Erzurum’un şehir otelciliği anlamında halen daha yetersiz olduğunun altını çizdiler. Halihazırda konforlu ve lüks konaklama için Palandöken’deki otellerin dışında bir merkez ya da lokasyonun bulunmadığını dile getiren acente işletmecileri, “Konaklamak başka şey, lüks ve konforu bir arada barındırmak başka şey. Sonuçta kalite ve vizyon turizm açısından önemli. Öbür türlü olsa, her önüne gelen bir otel açar; konfordan ve kaliteden bahseder. Bu yüzden Erzurum’da bu yöndeki beklentileri ise sadece Palandöken’deki oteller karşılıyor. Şehir otellerinin bu konuda beklentileri karşıladığı pek söylenemez!” diye konuştular.

 

KONAKLAMA VE TURİZM İÇ İÇE

Konaklama sektörünün turizm içerisinde çok özel bir yere sahip olduğunun altını çizen seyahat acentesi işletmecileri, “Konaklama ihtiyacını gidermeye yönelik vizyon ifade eden altyapınız ve tesisleriniz yoksa hangi destinasyona sahip olduğunuzun da bir anlamı kalmamış oluyor. Çünkü konaklama ve turizm birbiriyle yakından bağlantısı olan işler. Erzurum’da maalesef lüks ve konforu bir arada sadece Palandöken’deki oteller barındırmıştır. Şehir merkezindeki otellerin bu olgunluğa kavuştuğu söylenemez!” dediler.