Konuşturana bakmalı!

Adam kalktı millete aptal dedi, yoğun ekmek tüketimini buna gerekçe gösterdi, devletin başına hakaret etti, aşağıladı, tutuklandı, bir hafta sonra tahliye oldu. Çıkar çıkmaz da yine kameralar karşısına geçip hakaretlerine kaldığı yerden devam etti.

Fırıncılar sendikası mıydı neydi, onun başkanı Cihan Kolivar’dan bahsediyorum.

Dün basın toplantısı düzenlemiş ve bir saate yakın konuşmuş. Her nasıl olmuşsa lafı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diploma mevzuuna getirmiş. Demiş ki, diploması olsaydı çarşaf çarşaf paylaşırdı diye. Bununla da yetinmemiş, fırıncıların rüşvetle ayakta durduklarını ileri sürmüş. Fırıncıların belediyelere rüşvet verdiğini öne sürerek hem fırıncıları, hem de belediyelerin ilgili birimlerini töhmet altında bırakmış.

Ben şaşırmadım, çünkü millete aptal diyen bir insanı önce tutuklar, bir hafta sonra da salıverirseniz, işte böyle çıkar kameralar karşısına çok daha şımarık bir tavırla rajon kesmeye başlar.

Ben işte adaletin bu yönünü açıkçası hiç sevmiyorum. Bu adam millete aptal dedi mi, dedi. E şimdi sen bu adamı ne duydun da serbest bıraktın? Bu adam devletin başına cumhurun başkanına yönelik aşağılayıcı ifadeler kullanmadı mı, kullandı. Hangi gerekçeyi makul buldun da, bu adamı dışarı çıkardın? Şimdi bu adam kendisini kahraman ilan etmiş oldu ki, çıkıp kameralar karşısında yine apır-sapır konuşmaya başladı. Aslında konuşana değil, bu ve bunun gibi adamları böyle saçma salak konuşturanlara bakmalı bence.