ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Eylül 2022 14:10

Konutta büyük gün

Konutta büyük gün
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm detaylarıyla bugün açıklayacağı Sosyal Konut Projesi, nefeslerin Erzurum’da da tutulmasına sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm detaylarıyla bugün açıklayacağı Sosyal Konut Projesi, nefeslerin Erzurum’da da tutulmasına sebep oldu. Kısıtlı gelire sahip vatandaşların düşük taksitler ve cazip koşullarda ev sahibi olmalarına imkan sunacak olan projeyle ilgili merak edilen ayrıntılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanacak. Projeyle 240 aya varan taksitlerle ev sahibi olma fırsatı yakalayacak olan dar gelirliler, gözünü bugün yapılacak olan açıklamaya çevirdi. Ev satın alma fırsatı yakalayacak olanlar gibi, üzerinde ev inşa edebilecekleri arsa satın alma imanına da kavuşacak olan vatandaşlarda hangi şartların aranacağı, projenin neleri kapsayacağı ve başvuru yöntemlerinin nasıl olacağını ise, bugün Erdoğan açıklayacak.

 

TOKİ İŞBİRLİĞİ YAPABİLİR

Erzurum’da da merakla beklenen müjde için belediyeler de seferber edilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yürütülecek olan proje sayesinde Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarihinin en büyük sosyal konut projesini hayata geçirmiş olacak. İllerde uygulamanın rahatlıkla yürütülebilmesi için yerli müteahhit firmalara da sorumluluk yüklenmesi beklenirken, TOKİ’nin süreçte bu firmalarla işbirliği yapabileceği konuşuluyor.

 

ARZ-TALEP DENGESİ SAĞLANIR

Öte yandan Erzurum’daki müteahhit firmalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın detaylarını bugün açıklayacağı sosyal konut projesinin arz ve talep dengesini yeniden sağlayabileceğini kaydettiler. Firma yetkilileri, Erzurum’da bu doğrultuda çok ciddi sorunlar yaşandığını kaydederek, “Erzurum’da konut arzı maalesef yetersiz, buna mukabil talep çok fazla. Fiyatlar bu yüzden sürekli artıyor. Söz konusu sosyal konut projesi işte bu dengeyi yeniden tesis edebilir” dediler.