ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Haziran 2023 15:12

KORKUTAN İDDİA!

KORKUTAN İDDİA!
Erzurum’da Şap hatalığı yüzünden toplu hayvan kayıplarının yaşandığı söylentileri dilden dile dolaşmaya başladı.

Erzurum’da şap hastalığının toplu hayvan kayıplarına sebep olduğu iddiası artık yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Yaklaşan kurban bayramı öncesinde piyasaya sürülen büyükbaş hayvan sayısındaki azalmaların Şap hastalığı kaynaklı olduğu ileri sürülürken, söz konusu iddia kurban pazarlarına da damgasını vurdu. Satıcılar, fiyatlardaki aşırı yükselişe gerekçe olarak Şap hastalığını gösterirken, yetkili kurumların herhangi bir açıklama yapmıyor olmaları vatandaşları da endişelendiriyor. Bayram öncesinde insanları tedirgin eden bu iddialar için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.  

TOPLU HAYVAN KAYIPLARI 
Erzurumlu vatandaşlar, kurban pazarlarının el yakan fiyatlarla dikkat çekmeye başladığını dile getirerek, “Pazarlara kurbanlık hayvan getirenlerin hemen hepsi Şap hastalığı yüzünden toplu hayvan kayıpları yaşandığını ve fiyatların da bu yüzden yükseldiğini dile getiriyor. Bu durumda ister istemez tedirgin oluyor, çekiniyoruz. Eğer hayvanlarda böyle bir hastalık varsa, bu sağlığı tehdit eder bir durum. Yetkili kurumların bu konuda bir açıklama yapmıyor olmaları ise, düşündürücü ayrı bir konu” diye konuştular. 

SEKTÖR PERİŞAN OLUR 
İddiaların gerçeklik payı varsa, bu konuda acilen tedbir alınması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Eğer bu iddialar asılsızsa, Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden bir açıklama yapılmalı ve kamuoyunu saran tedirginlik havası ortadan kaldırılmalıdır. Aksi halde kurban bayramı öncesi bu haberler em piyasaları alt-üst eder, hem de hayvancılık sektörüne çok büyük bir darbe vurur” dediler.