ÖZEL HABER Haber Girişi : 05 Temmuz 2022 11:08

Krediyle kurban kesilmez!

Krediyle kurban kesilmez!
Kurban bayramı dolayısıyla il ve ilçe müftülüklerinin alo fetva hatlarına adeta yağmur gibi çağrı yağıyor.

Kurban bayramı dolayısıyla il ve ilçe müftülüklerinin alo fetva hatlarına adeta yağmur gibi çağrı yağıyor. Vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında ise, kurban kredisi geliyor. Kurban kesebilmek için bankadan kredi alıp alamayacağını merak eden vatandaşlar, müftülük yetkililerinden cevap beklerken, en çok soru gelen bir diğer konuyu ise, hisseli kurban kesimi oluşturuyor. Müftülük yetkilileri, kurban kesmek için kredi kullanmanın yanlış olduğunu dile getirerek, “Kurban Kesmek mali ibadetler arasında yer alıyor. Kurban kesmek isteyen Müslümanları hangi şartlarda istersen ara sahip olduğu çok açık. Kesecek parası olmayanların bankadan kredi kullanmak suretiyle kurban kesmeye çalışması çok yanlış bir girişim olur. Çünkü yüce dinimiz İslam gücü yetmeyenlerin kurban kesmek zorunda olmadıklarını bildiriyor. Kaldıki kredi kullanmak suretiyle satın alınan bir kurban için kredi faizi devreye girmiş olacağından, Kişi yerine getirmiş olmuyor. Faiz haram olduğu için faizleri kurbanlık almak dini teamüllere uymuyor” dediler.

 

PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA ZAMANI

Kurban kesemeyecek durumda olanların bu yüzden üzülmemeleri gerektiğini vurgulayan müftülük yetkilileri, “Bu bayram aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik eden bir bayram olduğu için kurban kesemeyen vatandaşlarımızın zaten gereken ilgiyi ve paylaşımı göreceğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden kurban kesen vatandaşlarımızın bayramda kurban kesemeyen ailelere gerekli ilgi ve alakayı göstermelerinde büyük faydalar var” diye konuştular.

 

BAYRAMDA ET STOKLANMAZ!

Kurban etinin Allah rızası için ihtiyaç sahiplerine  dağıtılması çağrısında bulunan müftülük yetkilileri, “Kurban ibadetinde önemli olan kesilen kurbandan çok sayıda insanın  istifade edebilmesidir. Yoksa kurban bayramı et yeme ya da et stoklama bayramı değildir. Bu yüzden kurban bayramlarında önemli olan kanın içeri erin dışarı olmasıdır” şeklinde konuştular.