ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Nisan 2023 11:43

KÜSÜP DARILMAK YOK! 

KÜSÜP DARILMAK YOK! 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olan Fevzi Polat’ın çağrısı çok yerinde… 

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan, ancak listeye giremeyenlere yılların siyaset tecrübesine sahip Fevzi Polat’tan çağrı geldi. Aynı zamanda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olan Fevzi Polat, benzer bir durumu kendisinin de yaşadığını hatırlatarak, listede yer bulamadığı için partiye küsüp darılmanın çok yanlış bir tutum olacağını kaydetti. 

YERİNDE ÇAĞRI
Fevzi Polat, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda şu görüşlere yer verdi: “2015 seçimlerinde Ak Partimize milletvekili aday adaylığı için müracaatımız olmuştu. Listeye giremeyince, asla küsmedik, kırılmadık, gönül koymadık. Ak Parti İl Başkanlığımıza da bu konuyu ihtiva eden bir dilekçe de verdik. Akabinde il SKM’mizin bize verdiği görevleri 7/24 yerine getirdik. Ak Partimize milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunan ve listelerde yer bulamayan arkadaşlarımızdan aynı hassasiyeti bekliyoruz” 

ÖRNEK BİR PAYLAŞIM 
Öte yandan Fevzi Polat’ın bu açıklamasının yanı sıra AK Partili bazı aday adayları paylaşımlarıyla da dikkat çekti. 
Avukat Ebubekir Elmalı da, konuya ilişkin şu ifadeleri paylaştı: 
“Milletvekilliği mükafat makamı mıdır? Yoksa hizmet etme makamı mıdır? Eğer mükafat makamı ise listeye giremeyenler mükafata layık görülmedikleri için küser ve darılır.
Yok, hizmet etme makamı ise listede yer alıp almaması önem arz etmez. Zira millete hizmet için vekillik namına ihtiyaç yoktur” 

SAHADA GÖRMEK İSTERİZ 
Bu arada AK Parti’nin Erzurumlu seçmenleri ise, listeye giremeyen aday adaylarını sahada da aktif olarak görmek istediklerini söyleyerek, “Bu da aslında bir yerde samimiyet testi. Zaten millete hizmet etmek isteyenler için kesin aday olmaya gerek yok. Hizmeti kendisine murad edinen bir siyasetçinin illa da mevki ve makam sahibi olmasına gerek yok” dediler.