Liste muhabbetleri 

14 Mayıs seçimleri öncesinde siyasi partilerin adayları açıklandı ve artık seçim startı verilmiş oldu. Listesini ilk açıklayan parti MHP oldu, ardından AK Parti ve sonra da diğer siyasi partiler adaylarını açıkladı. 
Burada partilerin listelerini tek tek ele alacak değilim; ancak şu kadarını söylemeliyim ki, 14 Mayıs gibi önemli bir seçim arefesinde çok daha etkili listeler oluşturulabilirdi. Özellikle AK Parti cephesi için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, memnuniyetsizlik dikkat çekici düzeyde. 
Tabi bu bir sorun teşkil eder mi, bence etmez. Çünkü daha önceki seçimlerde de gördük ki, AK Parti Genel Merkezi ne diyorsa, sonuçta o oluyor ve Erzurum’da herkes de o isimleri destekliyor. Fakat şu unutuluyor; Erzurumlu seçmen bunları bir kenara mutlaka kaydediyor, bir kenarlara yazıyor. 
Selami Altınok’u hepimiz tanıyoruz, Fatma Yüce’yi tanımıyoruz. Üçüncü sıradaki Mehmet Emin Öz, önceki dönem il başkanıydı, dördüncü sıranın değişmeyen ismi de Abdurrahim Fırat oldu. Güney ilçeler için yapılan bu hamlenin ne kadar etkili olduğunu 14 Mayıs’ta göreceğiz. Gelelim son iki isim olan Ayşe Deniz Çelik ve Gökberk Kocaaliler’e. Biri Kadın Kolları Başkanı, diğeri de Gençlik Kolları Başkanı. Mehmet Emin Öz’ü de dahil edersek, milletvekili aday listesinin yarısında teşkilatın ana kademe yöneticileri var. Bunun olumlu-olumsuz etkilerini elbette görürüz ama dediğim gibi bu seçim önceki seçimlere hiç benzemeyecek. Eğer AK Parti bu seçimde gözle görülür bir oy kaybı yaşarsa, emin olun bu kaybın altında oluşturulan bu listenin etkisi çok büyük olacak. 
Neyse, artık olan oldu. Bu saatten sonra öteyi beriyi bir kenara bırakıp çalışmak gerekiyor vesselam!