MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, CHP’li Mahmut Tanal’ın görevini yapan Jandarma personeline karşı sergilediği tutumu sert bir dille kınadı. İl Başkanı Yurdagül, “Jandarma personeline ‘eşkıya’ diyen ve saldırmak için peşinden koşan CHP Milletvekili Mahmut Tanal hakkında gerekli hukuki adımlar atılmalı ve milletvekilliği gibi şerefli bir paye elinden mutlaka alınmalıdır” dedi. Muğla Akbelen’de yaşanan olayın yüz karartıcı olduğu kadar kan dondurucu bir hadise olduğunu ifade eden Başkan Yurdagül, şımarıklıkta zirve yapan Mahmut Tanal’e haddinin hukuki nizam ve ölçülerde artık bildirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

İŞLERİ GÜÇLERİ KRİZDEN BESLENMEK 
14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından cadı kazanına dönen CHP’de, artık herkesin vitrine oynadığını dile getiren MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, “Seçim hezimeti ve kendi içlerindeki çekişme ve didişmeleri yüzünden şirazeden iyice çıkan CHP’liler, akla hayale gelmeyecek hal, hareket ve tutumlar içerisine girdiler. Sosyal medya hesabından paylaştığı iftiralarla, karalama ve algı oluşturma operasyonlarıyla tanınan Mahmut Tanal, şov yapmak için kendine bu kez de Akbelen’i seçmiştir. Buradaki eylemleri fırsat bilen ve bundan prim devşirmeye çalışan bu klasik CHP’li vekil, görevini yapan Jandarma’ya hakaret etmiş, yetmemiş bir de peşine düşerek saldırmaya çalışmıştır. Bu bardağı taşıran son damladır, rezilliktir, en hafif tabirle eşkıyalıktır” diye konuştu. 

MAHMUT TANAL TUTUKLANMALI! 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde vekillik gibi şerefli bir payeyi tutum ve davranışları, hal ve hareketleriyle pespayeye dönüştüren Mahmut Tanal’ın hakkında gerekli hukuki adımların atılmasını isteyen Yurdagül, “Mahmut Tanal hakkında soruşturma açılmalı, dokunulmazlığı elinden alınmalı ve nihayetinde milletvekilliği de düşürülmelidir. Devletin jandarmasına saldırmaya çalışan bir insanın ait olduğu yer demir parmakların arkasıdır. Yaşanan bu çirkin olayın hesabı sorulmalı, Mahmut Tanal tutuklanmalıdır. Milletin, kendini bilmez vekillere ihtiyacı olmadığı gibi, Mahmut Tanal gibilerin TBMM’de de yeri yoktur” ifadelerini kullandı.