ÖZEL HABER Haber Girişi : 11 Mart 2023 14:52

MARATON BAŞLIYOR 

MARATON BAŞLIYOR 
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim kararı alınmasıyla birlikte siyasetin de önü açılmış oldu.

14 Mayıs olarak belirlenen seçim tarihi, Türkiye’de yeni bir maratonun başlangıcı olurken, gözler şimdi siyaset düşünen aday adaylarına çevrildi. Başta AK Parti olmak üzere, MHP ve Cumhur İttifakı içerisinde bulunan partilerin Millet İttifakı partilerine karşı amansız bir mücadeleye girişeceği seçim sürecinde, Erzurumda da kulisler kaynamaya başladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Küçükler’den Cengiz Yavilioğlu’na, Celalettin Çetinkaya’dan Orhan Deligöz’e, Fazilet Dağcı Çığlık’tan Murat Ertaş’a varıncaya kadar daha birçok ismin siyasi arenada boy göstermesi beklenirken, son kararı ise yine parti genel merkezleri verecek. 

LİSTELER TAMAMEN DEĞİŞEBİLİR 
AK Parti’nin Erzurum’daki milletvekili vitrinini baştan sona yeniden şekillendirmesi beklenirken, listede yer bulacak isimlerin kimlerden oluşacağı çok merak ediliyor. Kulislerden sızan bilgilere göre, halen milletvekili olan bazı isimlerin Erzurum dışından aday gösterileceği öne sürülürken, hem AK Parti ve hem de MHP listelerinde sürpriz hamleler yapılacağı dile getiriliyor. 

 CHP’DE KILIÇ SÜRPRİZİ Mİ?
CHP’de ise, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzurum’a tanıdık bir ismi liste bir adayı olarak göstermesi bekleniyor. Çat Belediyesi eski Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ın CHP listesinden birinci sıra adayı olacağını iddia eden partiye yakın kaynaklar, partili-partisiz herkesin gönlünde taht kuran Kılıç’ın partiye büyük oranda oy kazandıracağının düşünüldüğünü ifade ediyor.