Yerel Haber Girişi : 10 Mart 2022 12:48

Mart kapıdan baktırıyor!

Mart kapıdan baktırıyor!

Kış ayları boyunca alamadığı yağışı, Mart ayının sadece ilk haftasında alan Erzurum için Meteoroloji’den yeni bir uyarı daha geldi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bugün, yarın ve Cumartesi günü Erzurum’a yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredecek olmasına rağmen yoğun yağışın etkili olmasının beklendiği Erzurum’da, okullar için de kar tatili uygulamasına gidileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Yurdun birçok bölgesinde ve ilinde eğitim öğretime ara verilirken, Erzurum’da da kar yağışının özellikle yüksek ve kırsal kesimlerde ulaşımın aksamasına sebebiyet vereceği tahmin ediliyor.

ERZURUM’DA 5 GÜN BOYUNCA KAR VAR
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre; Erzurum’da önümüzdeki Pazartesi günü de dahil olmak üzere her gün kar yağışı bekleniyor. En yüksek hava sıcaklığının 2 derece ile bugün kaydedileceği Erzurum’da, sıcaklıklar Cumartesi gününden itibaren sıfırın altını gösterecek. Cuma günü hava sıcaklığının sıfır derece olarak ölçüleceği Erzurum’da, sıcaklıkların Cumartesi günü eksi üç, Pazar günü ise, eksi 2 derece olması bekleniyor. Pazartesi günü devam edecek yağışlarla birlikte hava sıcaklığının yeniden yükselişe geçmesinin beklendiği Erzurum’da, kar yağışlarına ise hafif ve orta kuvvette esen rüzgarlar eşlik edecek.

KAR YAĞIŞI KIRSALI VURDU
Öte yandan yağışların son üç gündür etkili olmaya başladığı Erzurum’da, kırsalda birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler adeta seferberlik ilan etti. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleriyle koordineli biçimde yürütülen çalışmalar kapsamında dün öğle saatlerine kadar kapalı yollar ulaşıma yeniden açılırken, devam eden kar yağışı sebebiyle ekipler 7/24 kar mücadele çalışması yürütüyor.