ÖZEL HABER Haber Girişi : 16 Haziran 2022 20:31

Medya bu yasayı bekliyor

Medya bu yasayı bekliyor
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Dezenformasyon Yasası olarak da adlandırılan internet yasasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Dezenformasyon Yasası olarak da adlandırılan internet yasasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Başkan Çakır, internette yayın yapan internet haber siteleri için çok sıkı düzenlemeler ve cezai yaptırımlar getirecek olan düzenleme sayesinde sapla samanın birbirinden ayrılacağının altını çizdi.
Halk arasında Dezenformasyon Yasası olarak da bilinen İnternet Yasası, AK Parti ve MHP tarafından TBMM’ne sunuldu. Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, söz konusu düzenlemeyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Bu yasal düzenleme sayesinde sapla saman birbirinden ayrılmış olacak. Basın suçları artık internet haber siteleri için de geçerli olacak, tazminat ve ceza durumları da yine söz konusu hale gelebilecek” dedi.

GAZETECİLERLE ASALAKLAR AYRILACAK
Son yıllarda internette yayıncılık furyasının esmeye başladığının altını çizen Çakır, “İşten anlasın ya da anlamasın, meslekten olsun ya da olmasın her önüne gelen internet haber sitesi kurmaya başlamış ve gazetecilik adı altında gayriahlaki girişim ve tutumlar sergilemeye başlamıştı. Erzurum’da da aynı durum söz konusu; gazetecilikle uzaktan-yakından ilgisi olmayanlar, küçük şahsi çıkarlar uğruna kişileri ve kurumları rencide edici yayınlar yapanlar, bundan böyle kendini yargı karşısında bulacak. Her önüne gelen internet haber sitesi kuramayacak, kurabilenler de çok ciddi sorumluluklar altına girecek. Meslek mensubu olarak bizleri de rahatlatacak olan bu yasa gerçek gazetecilerle sülük ve asalakları birbirinden ayıracak” diye konuştu.

SORUMLU YAYINCILIK VURGUSU
Söz konusu yasal düzenlemenin kamuoyunda bilgi kirliliğinin de önüne geçeceğini ifade eden Mehmet Musa Çakır, “Bugün basılı yayın organlarının hesap verme zorunluluğu var ve sorumlu yayıncılık yapmakla mükellef. Ama internet haber sitelerinin böyle bir sorumluğu yok. Yeni düzenlemeyle internet haber siteleri de sorumlu yayıncı olacak ve kamuoyuna doğru bilgi sunmakla mükellef hale gelecek. Bu kuralın ihlali ise anında para, hapis ve erişim engeli gibi cezaları söz konusu hale getirecek. Düzenlemeyi sonuna kadar destekliyoruz” dedi.