Mehmet Sekmen…

Atatürk evinin bulunduğu caddeden geçenleriniz görmüştür, o güzergah öyle güzel bir şekil almış ki, bakanın teşekkür etmemesi için hiçbir neden kalmıyor. Eskiden neydi o öyle, cami ve yanındaki çarpık yapılar, daracık bir yol, çöplük olarak kullanılan bir arsa, derme çatma çatılar, anlayacağınız görnütü kirliliğinden başka bir şey değildi. Ama şimdi bakıyorsunuz, cıvıl cıvıl bir güzergâh halini almış orası.
İşyerleriyle de öyle güzel bütünleşmiş ki, insanın gezdikçe gezesi, oturdukça oturası geliyor. Bu görüntünün mimarını hepimiz tanıyoruz Mehmet Sekmen.
Mesleğe başlayalı 5 yıl rahat oldu, 2017’den bu yana da şehirdeki belediyecilik hizmetlerini yakından takip ediyorum. Mehmet Sekmen’in Erzurum’a kazandırdığı yeni ufku gömemek için gerçekten kör olmak lazım. Çünkü şehir modern bir görünüme Mehmet Sekmen’le kavuşmaya başladı. Yeni yollar, yeni ulaşım imkanları Mehmet Sekmen döneminde gelişti, arttı.
Şehrin neresine giderseniz gidin, İstanbul’u andıran güzellikle bir yapılaşma, çevre düzenlemesi ve kentsel tasarım örneklerine rastlarsınız.
Ben inanıyorum ki, Erzurum önümüzdeki birkaç yıl içerisinde daha da güzelleşip gelişecek, bundan eminim.
İşin bir başka boyutu da şu: Mehmet Sekmen’in model olduğu yerel yönetimlerde de çok güzel adımlar atılıyor. İlçe belediyelerinin çalışmaları hayranlık uyandırıyor, önceleri belediye dediğimizde aklımıza kaldırım yol ve karo geliyordu. Ama şimdi belediyeler bunları hizmet diye sunmaya bile tenezzül etmiyor. Çünkü belediyeciliğin dışında öyle güzel işler yapıyorlar ki, bir Erzurumlu olarak ben şahsen memleketimin kaydettiği gelişmeden mutluluk duyuyorum.
Seveni vardır, azdır, çoktur orası ayrı ama bana göre Mehmet Sekmen Erzurum için gerçekten büyük bir şanstır.