ÖZEL HABER Haber Girişi : 08 Ekim 2022 13:03

Mekânın sahibi geri geliyor!

Mekânın sahibi geri geliyor!
Erzurum’da sıcaklıklar yarından itibaren 20 derecenin altına düşmeye başlıyor.

Erzurum’da sıcaklıklar yarından itibaren 20 derecenin altına düşmeye başlıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Erzurum’da bugünden itibaren etkili olmaya başlayacak yağışlar, hava sıcaklıklarını da aşağıya doğru çekecek. Bu yılın son sıcak gününü belki de bugün geçirmiş olacak olan Erzurum’da, termometreler 24 dereceyi gösterirken, yarından itibaren ibre düşüşe geçecek. Hava sıcaklığının Erzurum’da ve bölgede eşzamanlı olarak düşeceği bilgisine ulaşılırken, hava sıcaklığı yarın 17 derece olacak.

 

YARIN SICAKLIK 17 DERECE

Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin raporunda Erzurum’un bugün gök gürültülü ve sağanak yağışlı bir gün geçireceği öngörülürken, yağışlar yarın da devam edecek.  Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında düşüşün kaydedileceği Erzurum’da, hava sıcaklığı yarın 17 derece olacak. Pazartesi ve Salı günleri de termometrelerin yine 17 dereceyi göstereceği Erzurum’da, Çarşamba günü ise termometreler 2 puanlık artışla 19 dereceyi gösterecek.

 

EKİM’İN YARISI YAZ, YARISI KIŞ

Erzurum’da Ekim ayı ile birlikte kış mevsiminin ayak sesleri duyulmaya başlanırken, halk takviminde ise bu ay için “Yarısı Yaz, Yarısı Kış” tabiri kullanılıyor. Halk takvimine göre; Ekim ayı Erzurum’da iki mevsim yaşanıyor. Ayın ilk 15 günü yazdan kalma günlerin yaşanacağının ifade edildiği halk takviminde, geriye kalan 15 günün ise, yağışlı ve soğuk geçeceği belirtiliyor. Yine halk takviminde kaydedilen bir başka bilgi ise, kuşburnu bolluğuyla ilgili… Meteorolojik tahminlerin dayandırıldığı bu takvimde, yaz aylarında kuşburnu adlı yemişin bol olması, izleyen kış mevsiminin yağışlı ve çetin geçeceği anlamı taşıyor. Buna göre; Erzurum’da bu yıl kuşburnu yemişi neredeyse kayanın üzerinde bile boy gösterdi.