Merhaba üniversite

 

Üniversitelere merhaba dedik bu pazartesi. Okul ve eğitim telaşına binlerce gencimiz daha dahil oldu. Çok sayıda bölüm, dal, ders, branş ve etkinliklerin de başlayacağı döneme girmiş bulunmaktayız.
Yeni üniversiyete başlayan gençlerimizde ise yer yer kaygılar, heyecanlar ve güzel anlar yaşadıklarını görüyoruz. Kaynaşma ve sosyalleşme adına ise Erzurum Atatürk üniversitesinin düzenlemiş olduğu oryantasyon adıyla birçok etkinlik ve sunum başlamış bulunmakta. Amaç üniversiteli gençlerimizi sosyalleştirerek kaynaştırma ve iletişim becerilerini artırmakla beraber, envai bölümün tanıtımı yapılan standlar eşliğinde gencimizde bölüme dair bilgilendirme ve ideal oluşturma amaçlanıyor. Bu çeşitliliğe ve kalabalığa merhaba diyen genç başta şaşırmakla beraber merak ve ilgi ardından adapte olma sürecine girmeye başlıyor ve üniversitede geçecek olan senelerinin ilk haftasına sağlıklı bir şekilde adım atmış olur. Özgüveni oluşmaya başlar ve bir sonraki hafta başlayacak olan ders temposuna kendini hazır hisseder. Bu yüzden oryantasyon eğitimi kıymetlidir. 
Gençlerimizi fikir ve iletişim kütüphanesine bırakmalıyız ki kendi fikirlerini ve özgün düşüncelerini oluşturabilsinler.