Yerel Haber Girişi : 19 Mart 2022 14:05

Meteoroloji uyardı: YİNE KAR GELİYOR! 

Meteoroloji uyardı: YİNE KAR GELİYOR! 

Erzurum, kar yağışlarının etkili olacağı yeni bir hafta sonuna daha “merhaba” demeye hazırlanıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre; Erzurum’da Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günü kar yağışı etkili olmaya devam edecek. Gece sıcaklıklarının büyük ölçüde düşeceği Erzurum’da, kar yağışına rağmen gündüz sıcaklıkları ise artış gösterecek. Cumartesi günü gündüz hava sıcaklığının sıfırın altında bir dereceyi göstereceği Erzurum’da, Pazar günü sıcaklık iki, Pazartesi günü beş ve Salı günü ise 6 derece olacak. Gece sıcaklığının en düşük kaydedileceği gece ise, sıfırın altında 10 derece ile Cumartesi gecesi olacak. Yağışlara zaman zaman hafif ve orta kuvvette esecek rüzgârların da eşlik edeceği Erzurum’da, yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar sürmesinin muhtemel olduğu ifade ediliyor. 

SON YILLARIN EN YAĞIŞLI MART AYI 
Aralık, Ocak ve Şubat aylarının, son yılların en kurak ve yağışsız kış ayları olarak kayda geçtiği Erzurum’da, sıcaklıklar da mevsim normallerinin dışında seyretti. Sadece Mart ayında aldığı yağış miktarıyla Aralık, Ocak ve Şubat yağış miktarlarını geride bırakan Erzurum’da, hava sıcaklıkları da hissedilir düzeyde düşüş gösterdi. Kırsal kesimlerde kar kalınlığının 80 santimetreyi geçtiği Erzurum’da, son iki hafta içerisinde yolu kapanan köy sayısı adeta rekor kırdı. Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü tarafından koordineli biçimde yürütülen karla mücadele ve yol açma çalışmaları yoğunluk kazanırken, hali hazırda yolu ulaşıma kapalı bir tek köy bile bulunmuyor. 

YAĞIŞLAR AY SONUNA KADAR… 
Meteoroloji uzmanları, bu yılın Mart ayında gerçekleşen yağış miktarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre fazla olduğunu belirterek, “Meteorolojik izlemler yağışların bu ay sonuna kadar devam etmesinin muhtemel olduğunu gösteriyor. Günler ilerledikçe kar yağışının da etkisini kaybetmesi ve sıcaklıkların da yükselişe geçmesi bekleniyor” dediler. 
Öte yandan üreticiler ise, yağışların etkili olmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, “Topraklarımız suya hasret kalmıştı” görüşünü paylaştılar.