ÖZEL HABER Haber Girişi : 20 Mart 2023 10:32

MHP’de hedef; Zillet İttifakı 

MHP’de hedef; Zillet İttifakı 
MHP’de aday adaylığı yarışı değil, 14 Mayıs seçimleri öncesinde adeta milli bir seferberlik var. 

Cumhur İttifakı ortaklarından MHP’de de aday adayı sayısı giderek artıyor. MHP’den  Erzurum Milletvekili aday adayı olan isimlere Abdulgaffur Tanas ve Mehmet Tuğrul Kaya da eklendi. Uzun yıllardır MHP çatısı altında bulunan ve Çat ilçesinin sevilen simalarından olan Tanas’ın yanı sıra işleri dolayısıyla bir süredir Ankara’da bulunan Mehmet Tuğrul Kaya da, Erzurum için kolları sıvadı. MHP Genel Merkezine giderek aday adaylığı için başvuru yapan Tanas ve Kaya, 2023 seçimlerinin önemine işaret etti. Tanas ve Kaya, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye üzerinde oynanan küresel ve emperyalist oyunların iyice gün yüzüne çıktığını ve bu saatten sonra hiçbir milliyetçinin sorumluluk yüklenmeme gibi bir hakkının olmadığına vurgu yaptı. 

ZAFER MİLLİ İMANIN OLACAKTIR 
MHP’li kesimin çok yakından tanıdığı ve Çat ilçesinde de herkesin sevip saydığı isimlerden olan Abdulgaffur Tanas, “İstiyoruz ki, 2023 seçimleri milletimizin yarınlarını, ülkemizin aydınlık geleceğini düşünenlerin toyu olsun. Hepimiz biliyoruz ki, karşımızda bir araya gelmiş olan Millet İttifakının ülke, millet, vatan ya da bayrak gibi bir kaygısı yok. Onların tek bir dilekleri var, o da ülkemizin anahtarını ve milletimizin geleceğini altın tepside emperyalist güçlere teslim etmek var. Buna asla müsaade etmeyeceğiz, Türkiye’mizin ve aziz milletimizin istiklali, istikbali için mücadelemizi sürdüreceğiz. Sandıktan çıkacak sonuç Cumhur İttifakı lehine olursa, kazanan ülkemiz olacak. Ve Allah’ın izniyle zafer ise, milli imana sahip olan milletimizin olacak” diye konuştu. 

ZİLLETİ HEZİMETE UĞRATMAK GEREK
MHP’nin genç siyasetçilerinden Mehmet Tuğrul Kaya ise, aday adaylığıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, mücadelenin önemine dikkat çekti. Mehmet Tuğrul Kaya, “15 Temmuz’dan bu yana ülkemizde hakla batılın bir mücadelesi var ve artık bu durum herkesin malumu olmuştur. Hak bellidir; millettir, milliyettir, milletin manevi değerleridir, mukaddes toprağımızdır, vatanımızdır, bayrağımızdır. Karşımızdaki yapılanma ise zillettir, illettir; Allah esirgesin; bunlar bu ülkenin başına gelip gelebilecek en büyük felakettir. Terör destekçilerinin, siyasal teröristlerin, CHP zihniyetinin, darbe sevicilerin, ahlak, aile ve toplum düşmanlarının karşısında mücadele etmek ve onları hezimete uğratmaksa ben Türk’üm diyen her vatan evladının asli, milli ve manevi görevidir” şeklinde konuştu.