MHP’nin şansı… 

14 Mayıs seçimlerinde elbette Cumhur İttifakı’nın galip gelmesini arzu eden birisi olarak; dün listelerle ilgili olarak bazı tespitlerde bulunmuştum. 
O tespitleri bugün de MHP özelinde devam ettirelim. 2018 yılında yapılan seçimlerde 80 bin bandında oy almış olan MHP, aslına bakarsanız ikinci milletvekilini çıkarma şansını öyle çok da fazla bir oy farkıyla değil, az bir farkla kaybetmişti. 
Şimdi soru şu: 
MHP, bu seçimlerde ikinci milletvekilini çıkartabilir mi?
Bana soracak olursanız, AK Parti’de listeye yönelik kesinlikle gözle görülebilir ve hissedilebilir bir tepki var. İttifak içerisinde bu durum belki absorbe edilebilir ama bu sapma sebebiyle tepki oyları MHP’ye dönebilir. İYİ Parti’nin bulunduğu ittifak, CHP ve HDP işbirliği gibi sebepler dolayısıyla Meral Akşener’e kızan Milliyetçi kesim de oyunun yönünü MHP’ye döndürebilir. 
Bu da demek oluyor ki, eğer MHP sahada çok iyi çalışır, adaylarının tamamını milletle iç içe bir ortamda tutabilirse, ikinci milletvekili havada karada gelir. 
Bu söylediklerimi hiç kimse yabana atmasın ve ciddiye alsın!  
Tabi iki milletvekili dediysek, bu iş öyle çantada keklik de değildir. Bakın yukarıdaki cümlede ne dedim? Eğer MHP iyi çalışır ve seçmene arzuhalini iyi anlatırsa, bu iş mümkün olur. 
Demedi demeyin!