Yerel Haber Girişi : 11 Nisan 2022 11:48

Milli Eğitim’de neler oluyor? 

Milli Eğitim’de neler oluyor? 
Milli Eğitim’de neler oluyor? 

Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, eğitim gündemine bomba gibi düştü.

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, eğitim gündemine bomba gibi düştü. Erzurum’da iki öğretmenin bir öğretmene okul ıçinde şiddet uyguladığını ileri süren Karataş, ortada şikayet olmasına rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olayın üzerini örtbas etmeye çalıştığı iddia etti. Karataş’ın, yaptığı paylaşımda Erzurum’da hangi okulu kast ettiği bilinmezken, konuyla ilgli olarak neden bir idari soruşturma açılmadığı ise, merak konusu oldu. Bir süre önce de Erzurum’da ilçe milli eğitim müdürlüğü atamalarıyla gündeme gelen ve eleştirilerin odağı olan Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un, bu iddialar karşısında nasıl bir açıklama yapacağı da, merak uyandıran bir diğer husus oldu. 

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRTBAS MI EDİYOR?

Edinilen bilgilere göre; yaklaşık bir ay önce taşra ilçelerindeki bir okulu ziyarete giden iki öğretmen, ziyaret ettikleri okuldaki başka bir öğretmenle, öğretmenler odasında tartışmaya başlıyor. Tartışmanın büyümesi sonucu ev sahibi öğretmen odayı terk ederek koridora çıkmasına rağmen ardından gelen iki öğretmenin saldırısına uğruyor ve darp ediliyor. Olay kamera kayıtları ile ele alınarak darp edilen öğretmen tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor konu ile ilgili dosya açılıyor. Bununla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile idari soruşturma talebinde bulunuluyor. Ancak, olayın üzerinden bir aya yakın bir süre geçmesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hiçbir adım atılmıyor. Olay adeta basitleştirilerek ve soğutularak geçiştirilmek isteniyor.

 

KAYGUSUZ’DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR 

“Bir öğretmenin başka iki öğretmen tarafından şiddete maruz kalmasına rağmen olayın adeta basitleştirilerek üstünün örtülmeye çalışılmasına sessiz kalamayız” dediği ifade edilen Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, böyle ciddi bir olay hakkında bir aya yakın bir süre geçmesine rağmen idari soruşturma açılmamış olmasının kabul edilemez olduğunu dile getiriyor. İddialarla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un yapacağı açıklama merakla beklenirken, Kaygusuz’un, okullar ve öğretmenler arasında ayrımcılık yaptığı da, diğer iddialar arasında yer alıyor.