Milli Yas

Irak’ın kuzeyindeki melun saldırıda şehit düşen Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet dileyerek söze başlayalım. 
Bölücü örgüt PKK’nın eli kanlı teröristleri ile girilen çatışmada şehit düşen evlatlarımızı gözyaşlarıyla uğurladık. 
Ailelerine Allah sabır versin. Milletimizin başı sağolsun. 
Yalnız benim dikkatimi çeken bir konu var; aralarında elbette iyi niyetli olanları da vardır ama kahır ekseriyeti bu işi malzeme olarak kullanan bir kesim diyor ki, “Neden milli yas ilan edilmiyor?” 
Şimdi koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Yas ilan etme konusunda düşünemediğini bunlar mı düşünüyor?
Ben sadece şu kadarını söylemek istiyorum, Milli Yas ilan etmek ne demek biliyor musunuz? Eli kanlı terör örgütü PKK’nın ekmeğine yağ sürmek demek. Onların bu melun saldırıyla yapmak istedikleri propagandaya alet olmak demek...
Şehitlerimiz elbette bizim her şeyimiz, kıymetlilerimiz, onlar için değil milli yas, gecemizi gündüzümüze katarak yas tutsak bile az gelir. 
Ancak burada meseleye sadece şeklen bakmamak lazım… 
Burada mesele, çapulcu bir terör örgütünün melun bir saldırısı karşısında Milli Yas ilan etmenin stratejik ve politik açıdan nasıl bir anlam taşıyacağıdır. 
Emin olun bu hainler de bunu istiyordu zaten; Türkiye Cumhuriyeti bizim bu alçakça saldırımızın ardından Milli Yas ilan etsin de, biz de bunun üzerinden politik bir mesaj vermiş olalım. 
Yoksa toprağa düşen o fidanlar hepimizin evladı, hepimizin yavrusudur. Bu yüzden hadiseye benim baktığım bu pencereden bakılması gerektiği kanaatindeyim. 
Unutmadan, Milli Yas konusunu en çok gündeme getiren kim? CHP değil mi? 
Ama aynı CHP, içerisinde PKK adı geçiyor diye bildiriye imza atmayan CHP. Aynı CHP, adına DEM dedikleri PKK’nın siyasi uzantısıyla seçimlerde yol yürümeye çalışan CHP… 
Bilmem anlatabildim mi?