Muhalefet anlayışı

İYİ Parti’nin Meral Akşener’den sonra nasıl bir yol izleyeceğini herkes merak ediyor. Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu’nun partiye hangi istikameti göstereceği henüz net olarak bilinmese de, o yapıyı yakından tanıyan birisi olarak sadece şu kadarını söylemeliyim, Meral Akşener’li İYİ Parti mumla aranır. 
Tanıyanlar benim İYİ Parti’nin Erzurum’daki kurucu il başkanlığı yaptığımı bilir. Bu bakımdan bu partinin tepe kadrosunu da çok yakından tanıyan birisiyim. 
Koray Aydın Genel Başkan olsaydı, şu tahminde bulunur ve derdim ki, CHP ile işbirliği içerisinde bir İYİ Parti görebiliriz. 
Ama Müsavat Dervişoğlu için aynı şeyi söyleyemem, çünkü başından beri bu tür işbirliğine karşı bir isimdi. Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı mücadele edeceğinin açıkça mesajını verdi. Bunda elbette bir beis yok, muhalefet partisi iktidara karşı zaten muhalif bir tavır sergiler, bu normal. Ama Müsavat Dervişoğlu’nun öyle görünüyor ki, tek ve şiddetli arzusu Erdoğan’la mücadele. Bu da sağlıklı bir muhalefet anlayışı değil. Çünkü gelişmiş ülkelere bakılırsa, muhalefet iktidarın karşısına projeyle, öneriyle, teklifle çıkar. Ama müsavat Dervişoğlu’nun tek amacının Erdoğan karşıtlığı olacağı çok belli. Böyle bir muhalefet anlayışıyla İYİ Parti’yi nereye taşıyacağı ise şimdilik belirsiz.