Muhalefetin derdi

Ben bu muhalefete (akılsız) diye yorum yapınca kırılıp darılanlar oluyor ama ne yapayım yani. Erzurum’daki muhalefet partileri bile birbirlerini yalanlama yarışına girmişler. 
Erzurum’da muhalefet çok doğru işler yapsa da gerçi sonuç değişmeyecek ama bu saçma sapan durumlara düşmeyin bari. 
Bakıyorum CHP ayrı telden çalıyor, İYİ Parti ayrı telden çalıyor, Refah başka, Deva başka telden çalıyor. 
Sonuçta benim dünya görüşüm de belli, siyasi ideolojim de belli; mevcut muhalefet partilerinin bu komik durumunun belki de en çok beni ve benim gibileri sevindirmesi gerekiyor ama vallahi ben çok üzülüyorum. 
Yani bu ülke ne kadar kaliteli bir iktidar hak ediyorsa, bir o kadar kaliteli muhalefeti de hak ediyor. Erzurum için de aynı şey geçerli. Ne yazık ki kaliteli bir muhalefetimiz yok, nitelikli muhalif siyasetçilerimiz yok. 
Öyle boş, öyle lüzumsuz işlerle uğraşıyorlar ki, yorum yapsanız o yoruma bile yazık edecek cinsten boş işler hem de. 
Gelelim iktidar cephesine:
Muhalefeti eleştirdim ama iktidarın eksiklikleri de yok değil yani… Şimdilik dikkatimi çeken şey, belediye başkan adaylarının vaatleri… 
Şimdi bir kenara Türkiye’nin siyaset tarihine damgasını vurmuş olan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri koyuyorum, diğer tarafa da Erdoğan’ın partisine mensup adayları ve vaatlerini koyuyorum, yeminle söyliyim yüzüm kızarıyor. Yani koskoca lider Erdoğan bu adamları mı hak ediyor, bu adayları mı hak ediyor? O da ayrı bir tartışma konusu ya, neyse artık.